van der Horst

Gulf 12H: Avelon Formula snelste in verplichte nachttraining

Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula heeft vandaag het eerste wapenfeit gewonnen in een training voorafgaand aan de 12 Hours of Abu Dhabi. De Wolf GB08 van Ivan Bellarosa-Alessandro Latif-Ryan Cullen bleek meer dan een seconde sneller dan de Kessel Racing Ferrari van Michael Broniszewski-Daniel Zampieri-Cesar Ramos, al was het vandaag vooral een kwestie om de verplichte nachtrondjes af te werken.
Kessel Racing - Ferrari 458 Italia
Kessel Racing - Ferrari 458 Italia
De afgelopen jaren zette GT3 hier de toon, maar voor de derde editie is het een CN wagen die verlopig het pleit wint. De Ferrari armada is echter niet ver weg, want plaatsen twee tot en met zes worden ingenomen door het Stijgerende Paard. De debuterende Bentley Continental GT3 sloot na een sessie met relatief weinig problemen netjes aan achter de Kessel en AF Corse parade, op een zevende plaats. In GTX was het de Nova Race Ginetta van Luca Magnoni, Luis Scarpaccio en Pierre Piron die primus bleek, voor de zusterwagen van Tiziano Cappelletti-Giampiero Cristoni-Tommy Lindroth-Matteo Cressoni en de merkgenoten van Optimum Motorsport. In totaal namen 23 wagens deel aan de sessie die tweemaal onderbroken werd met een rode vlag wegens kleine incidenten.

Zonsondergang Yas Marina Abu Dhabi
Zonsondergang Yas Marina Abu Dhabi
Voor foto's van onze fotograaf ter plaatse wijzen we u graag door naar het fotoboek met beelden van woensdag en voor de geïnteresseerden hebben we ook de meest recente versie van de deelnemerslijst van de Gulf 12 Hours of Abu Dhabi 2013. Morgen, donderdag, wordt het menens nadat men in de ochtend twee vrije trainingen afwerkt alvorens iets na de klok van drie (lokale tijd) te beginnen met de kwalificaties voor de wedstrijd die plaatsvindt op vrijdag.

Volledige uitslag vrije training 1 (PDF)

Foto's: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op woensdag 11 december 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons