van der Horst

Gulf 12H: Bentley laat Continental GT3 debuteren met drie Britten

Steven Kane - Guy Smith - Andy Meyrick
Steven Kane - Guy Smith - Andy Meyrick
Met nog minder dan een maand te gaan voor het publieke racedebuut van de nieuwe Continental GT3, maakte Bentley vandaag bekend wie de wagen de sporen zal geven tijdens de Gulf 12 Hours, verreden op het circuit van Abu Dhabi. Guy Smith, Steven Kane en Andy Meyrick zullen op vrijdag de dertiende (december) de kleuren van het Britse prestige-automerk verdedigen in de excentrieke wedstrijd over tweemaal zes uren.
  • STX Motorhomes
Bentley Continental GT3
Bentley Continental GT3
Dat Guy Smith deel uitmaakt van het trio Britten is geen verrassing, Smith won in 2003 de 24 uren van Le Mans met de Bentley Speed 8 en bleef sindsdien het merk vertegenwoordigen. De naam Steven Kane viel ook al eerder, de Noord-Ier is van alle markten thuis (Carrera Cup, BTCC, ALMS, Grand-Am en zelfs BTCS) en kwam afgelopen seizoen in actie op de JRM Nissan (Pro Cup) in de Blancpain Endurance Series, een wagen die qua postuur overigens best te vergelijken valt met de Continental GT3. Andy Meyrick tot slot heeft vooral ervaring met LMP’s en bestuurde dit seizoen de DeltaWing in de ALMS.

Foto's: Bentley
 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 14 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons