van der Horst

Gulf 12H: Gulf Racing en Kessel Racing met enkele opvallende namen

Kessel Racing - Ferrari 458 Italia
Kessel Racing - Ferrari 458 Italia
Gulf Racing heeft vandaag de bezetting aangekondigd op de Lamborghini en McLaren die het inzet in het kader van de derde editie van de twaalf uur van Abu Dhabi. Op de McLaren wordt teameigenaar Mike Wainwright geflankeerd door een tandem McLaren fabriekspiloten, terwijl mede-eigenaar Roald Goethe op de Lamborghini twee oude bekenden naast zich krijgt. Ook Kessel Racing bevestigde de rijderstrio's op haar vier Ferrari 458 Italia GT3 en wil naar eigen zeggen niets minder dan de zege.
Gulf Racing - McLaren MP4-12C GT3
Gulf Racing - McLaren MP4-12C GT3
McLaren getrouwen Adam Carroll en Rob Bell moeten samen met Mike Wainwright het mooie weer maken op de McLaren in Gulf-kleuren. De steun van Carroll en Bell, eerder dit seizoen in de Blancpain Endurance Series nog teamgenoten van Nico Verdonck, zal overigens van pas komen, want Wainwright debuteert namelijk op het Yas Marina circuit. De tweede wagen van het team is zoals vermeld geen MP4-12C, maar wel een Lamborghini Gallardo. De stier uit Sant'Agata Bolognese werd volgens het team volledig gereviseerd en komt voorzien van de laatste upgrades aan de start. Voor de steenrijke Goethe moet de wedstrijd in de Verenigde Arabische Emiraten bovendien een blij weerzien worden met Fred Fatien en Stuart Hall waar hij eerder reeds team mee vormde.

Kessel Racing ontplooit in Abu Dhabi een waar machtsvertoon, want het team uit Grancia brengt maar liefst vier Ferrari 458 Italia aan de start in de GT3-klasse. Of de Zwitserse equipe de troepen van Amato Ferrari van een zuivere hattrick kunnen houden na de zeges in 2011 en 2012, blijft evenwel afwachten. Het team van wijlen Loris Kessel heeft echter wel enkele toppers in hun rangen, al zijn deze verdeeld over de verschillende wagens; Aluko-Kemenater-Piccini, Broniszewski-Ramos-Zampieri, Flohr-Castellacci-Salaquarda en Skryabin-Bobbi-Pierguidi werden uiteindelijk weerhouden.

Foto's: Kessel Racing & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 5 december 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons