van der Horst

Gulf 12H: Kessel Racing snelste, maar Black Falcon op pole?

Team Abu Dhabi by Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Team Abu Dhabi by Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
De Kessel Racing Ferrari van Aluko/Kemenater/Piccini stond na afloop van de vier kwalificatiesessies bovenaan de tijdstabellen, maar de Zwitserse bolide werkte slechts twee van de drie verplichte sessies af. Hierdoor is het onzeker of de Ferrari 458 Italia effectief de pole zal worden toegekend. Indien de Ferrari een grid penalty krijgt, gaat de pole in principe naar de Mercedes SLS AMG van Al Qubaisi/Schneider/Bleekemolen. Snelste CN was, vanzelfsprekend, de #94 Wolf van Latif/Belotti/Bellarosa, maar ook die wagen werkte (vanwege een defect) niet alle sessies af. In GTX was de Optimum Motorsport Ginetta primus.
  • St. Paul
Kessel Racing - Ferrari 458 Italia
Kessel Racing - Ferrari 458 Italia
De uitslag van de kwalificatiesessie voor de derde editie van de 12 Hours of Abu Dhabi is duidelijk, de Kessel Racing #12 was gemiddeld gezien de snelste. Bij de troepen van wijlen Loris Kessel is echter Kola Aluko niet aanwezig, waardoor het Zwitserse team tevens geen drie verschillende rijders kon laten kwalificeren. Wat de gevolgen zijn, is op het ogenblik van schrijven nog onduidelijk. Mogelijk krijgt de wagen een grid penalty van vijf plaatsen, maar omdat de Nigeriaan zelfs niet aanwezig is in Abu Dhabi en dus bijgevolg ook niet kan starten in de wedstrijd, bestaat de mogelijkheid dat de Kessel Racing Ferrari naar achteraan de grid wordt verwezen.

M-Sport Bentley - Bentley Continental GT
M-Sport Bentley - Bentley Continental GT
Als de Italiaanse bolide een straf krijgt, erven Al Qubaisi/Schneider/Bleekemolen zoals gemeld de pole. De Mercedes-rijders zetten zo Kessel Racing een neus, want ze hielden de Kessel Ferrari's van respectievelijk Zampieri/Broniszewski/Ramos en Bobbi/Skryabin/Pierguidi achter zich. De Bentley Continental GT3 reed een vijfde gemiddelde tijd, waarbij Andy Meyrick meer dan een seconde moest toegeven op zijn beide teamgenoten, hoewel de omstandigheden tijdens zijn stint in theorie de beste waren.

Optimum Motorsport - Ginetta G50 GT4
Optimum Motorsport - Ginetta G50 GT4
De snelste Wolf GB08 was het exemplaar van Latif/Belotti/Bellarosa, maar helaas zullen we de echte snelheid van de bolide niet kennen gezien Ivan Bellarosa niet aan rijden toekwam nadat Guglielmo Belotti de wagen op het circuit moest achterlaten na een technisch defect. In de GTX klasse zagen we relatief grote onderlinge verschillen tussen de piloten op eenzelfde auto, zeker bij polesitters Mowle/Ratcliffe/Osborn die de Nova Race merkgenoten voorbleven. Voor extra foto's kan u terecht in het fotoboek van vandaag.

Gulf 12 Hours of Abu Dhabi
Gulf 12 Hours of Abu Dhabi
Morgen, vrijdag, start om 9.30h lokale tijd (12.30h Belgische tijd) de eerste race over zes uren, waarna we de derde en laatste race van de Maserati Trofeo krijgen. Tot slot wordt om 17.55h de laatste zes uur van deze race rond de klok wordt afgetrapt waarna we om iets voor klokslag middernacht de winnaar van deze derde editie moeten kennen.

Uitslag kwalificaties 12 Hours of Abu Dhabi 2013 (PDF)

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 12 december 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons