van der Horst

Gulf 12H: Polesitters Piccini/Kemenater (Kessel Ferrari) uitgesloten

Kessel Racing - Ferrari 458 Italia
Kessel Racing - Ferrari 458 Italia
De Kessel Racing Ferrari van Aluko/Kemenater/Piccini prijkte na afloop van de vier kwalificatiesessies bovenaan de tijdstabellen en dat ondanks het feit dat de Zwitserse bolide slechts twee van de drie verplichte sessies afwerkte. Zoals in het kwalificatieverslag reeds werd aangegeven stonden er echter heel wat vraagtekens bij deze uitslag aangezien derde rijder Kola Aluko niet kwam opdagen voor deze unieke uithoudingswedstrijd in het Midden Oosten. Aanvankelijk was er sprake van een grid penalty van vijf plaatsen, maar na lange beraadslaging bleken de stewards onverbiddelijk.
Het reglement schrijft voor dat de bemanning op een GT3-wagen moet bestaan uit drie rijders, en vermits de Nigeriaan Aluko ook niet komt opdagen voor de race van morgen wordt de gele Kessel Ferrari het startrecht ontzegd. Giacomo Piccini en Thomas Kemenater blijven met lege handen achter en mogen dus terugkeren naar huis. Het Italiaanse duo was tot dusver een van de smaakmakers van het evenement en noteerde de snelste tijd zowel in de derde vrije training als in de kwalificaties. Vanzelfsprekend betekent dit dat de Team Abu Dhabi by Black Falcon Mercedes SLS AMG GT3 van Jeroen Bleekemolen, Bernd Schneider en Khaled Al Qubaisi​ de eerste start positie overneemt.

Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
Een andere deelnemer die morgen op het appel zal ontbreken is de rhino’s Leipert Motorsport Lamborghini Gallardo FL2 GT3. Isaac Tutumlu bevestigde dat de wagen niet meer in actie zal komen nadat de motor de geest gaf in de tweede vrije training. Ook de deelname van de Avelon Formula Wolf GB08 van ondermeer Ivan Bellarosa staat op losse schroeven nadat deze wagen tevens met motorproblemen kreeg af te rekenen, de CN prototype met startnummer #94 gooide gisterenavond nog hoge ogen door met ruime voorsprong de snelste chrono te klokken.
Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 12 december 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons