van der Horst

Gulf 12H: AF Corse nipt sneller dan Wolf tijdens nachttraining

AF Corse - Ferrari 458 Italia GT3
AF Corse - Ferrari 458 Italia GT3
AF Corse prijkt na afloop van de eerste oefensessie in Abu Dhabi bovenaan de tijdstabellen. In de slotfase van de sessie verdrong de Ferrari 458 Italia GT3 #3 van Davide Rigon, Steve Wyatt en Michele Rugolo de Avelon Formula Wolf #45 gepiloteerd door Ivan Bellarosa en Guglielmo Belotti. De Gulf Racing Lamborghini was primus in Pro-Am en eindigde de nachtelijke sessie als derde, nadat het de ganse tijd aan de kop te vinden was.
AF Corse - Ferrari 458 Italia GT3
AF Corse - Ferrari 458 Italia GT3
De Abu Dhabi Racing by Black Falcon Mercedes SLS AMG GT3, vorig jaar nog winnaar, sloot de 80 minuten durende sessie als vijfde af. De debuterende Fabrieks-McLaren 650S van Parente/Estre/Bell klopte als zevende af, een kwart seconde na de Ferrari 458 Italia GT3 van onder meer Adrien De Leener die daarmee meteen beste Belg was. De Kessel Racing Ferrari 458 Italia GT3 met Jacques Duyver aan boord bleef het Villorba Corse-exemplaar voor en was zo primus in de Gentlemen klasse op een zestiende stek algemeen; de bolide zorgde wel kort voor een rode-vlag situatie nadat deze stilviel op de baan, maar uiteindelijk zijn weg kon verderzetten. Nicolas Vandierendonck ontdekte het Yas Marina-circuit en zag zijn GDL Racing Porsche 991 GT3 Cup uiteindelijk als 22e eindigen na een moeilijke eerste sessie.

McLaren GT - McLaren 650S GT3
McLaren GT - McLaren 650S GT3
De eerste echte oefensessie van zeventig minuten vindt morgen, vrijdag, plaats om kwart na negen in de ochtend lokale tijd, gevolgd door een tweede net na het middaguur. De vier kwalificatieheats vinden 's avonds plaats tussen 16.00 en 17.45, telkens met 15 minuten pauze ertussen. Het tijdsverschil met België bedraagt 3 uur.


Enkele beelden van vandaag treft u aan in het fotoalbum.

--- Uitslag nacht training Gulf 12 Hours of Abu Dhabi 2014 (pdf) ---

Foto's: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 11 december 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons