van der Horst

Gulf 12H: Blijft ware potentieel Wolf verborgen wegens brandstofproblemen?

Motionsport - Wolf GB08
Motionsport - Wolf GB08
Avelon Formula heeft, net als klantenteams Motionsport en CRM Motorsport, last van motorproblemen op hun Wolf GB08. Vanwege de problemen kan volgens het Italiaanse team geen van de ingeschreven CN's beschikken over het volledige potentieel van de krachtbron en hierdoor is onder meer het acceleratievermogen van de proto's beperkt. De oorzaak van alle heibel zou liggen in het type brandstof dat de organisatie levert aan de teams welke niet goed werkt in combinatie met de gebruikte mappings.
  • St. Paul
Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
"Dit is gekkenwerk", zegt Ivan Bellarosa aan Autosport.be. "We weten gewoon niet welke brandstof we krijgen aangeleverd en onze motor stokt voortdurend. We hebben al verschillende dingen uitgeprobeerd, maar de mappings kunnen niet overweg met het type brandstof. Het feit dat we niet weten wat de precieze samenstelling (van de brandstof nvdr.) is, betekent dat we ook niet weten in welke richting we moeten werken om tot een oplossing te komen", klaagt een duidelijk gefrustreerde Bellarosa.

Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
De Italiaanse fabrieksrijder heeft evenwel nog meer verzuchtingen. "We zijn absoluut niet tevreden met de Balance of Performance. Het is hetzelfde verhaal als vorig jaar, we krijgen 50 kilogram extra en een maximum rijhoogte van 40mm. We waren vanochtend dan wel snelste, toch zijn we nog een stuk van de tijden van vorig jaar verwijderd. Het gaat volgens mij zeer moeilijk worden om de concurrentie in de race het vuur aan de schenen te leggen, maar de hoofdreden is dat we niet begrijpen wat het precieze probleem (m.b.t. de brandstof nvdr.) is op onze wagen. Onze beide wagens ondervinden hinder, maar de twee bolides in de box naast ons hebben ook te lijden onder exact dezelfde symptomen dus het ligt niet aan één specifieke motor."

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 12 december 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons