van der Horst

Gulf 12H: Black Falcon neemt bovenhand in laatste training

Abu Dhabi Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Abu Dhabi Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Na drie sessies waarin telkens Kessel Racing bovenaan de tijdstabellen prijkte, was het in de laatste vrije training eindelijk raak voor Black Falcon. Maro Engel geraakte net niet onder de psychologische grens van 2:10, maar plaatste de #1 Mercedes SLS AMG GT3 wel op kop met een tijd van 2:10.015. Hij bleef daarmee in extremis de Aston Martin Vantage voor, met slechts 12 duizendste. De Kessel Racing Ferrari van Broniszewski/Rigon/Piccini sloot aan op de derde plaats op een halve tel.
MRS GT-Racing - Porsche 911 GT3 Cup
MRS GT-Racing - Porsche 911 GT3 Cup
De #51 Ferrari van Flohr/Castellacci/Rizzoli was primus bij de Pro-Am’s, terwijl de merkgenoten van Kessel Racing de Bernardi/Capirossi/Cadei de beste bleken in de Gentlemen-klasse en de MRS GT-Racing Porsche 911 GT3 Cup van onze Noorderbuur Xavier Maassen, Charlie Putman en Charles Espenlaub nog maar eens snelste was in de Porsche Cup-klasse; het trio in Porsche met Amerikaanse kleuren was reeds tijdens elke sessie snel onderweg.

Dragon Racing - Ferrari 458 Italia GT3
Dragon Racing - Ferrari 458 Italia GT3
Waar de derde vrije training gevoelig ingekort werd door twee rode vlag-situaties die kort op elkaar volgden, verliep het laatste oefengalop zonder problemen. Eerder op de dag waren de Ferrari’s van Dragon Racing en AF Corse #55 gespind aan het Viceroy hotel, waarna de vangrail diende vervangen te worden. Even werd erover getwijfeld om de training niet meer te herstarten en meteen aan te vatten met een (eventueel verlengde) VT4, maar uiteindelijk werd de voorlaatste training toch nog voor enkele minuten gestart om vervolgens meteen afgevlagd te worden.

Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Om kwart na vier lokale tijd worden de kwalificaties aangevat. Er zijn drie heats voorzien van telkens 15 minuten; in elk heat mag slechts één rijder van start gaan. Uiteindelijk zal de combinatie van de tijden van alle rijders op een wagen leiden tot een startgrid.

--- Uitslag Vrije Training 3 Gulf 12 Hours 2015 (pdf) ---
--- Uitslag Vrije Training 4 Gulf 12 Hours 2015 (pdf) ---

Foto's: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 10 december 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons