van der Horst

Gulf 12H: Jeroen Bleekemolen: "Een goede kans op de overwinning"

Jeroen Bleekemolen - Khaled Al Qubaisi
Jeroen Bleekemolen - Khaled Al Qubaisi
Jeroen Bleekemolen staat dit jaar voor de vierde maal aan de start van de Gulf 12 Hours. Onze Noorderbuur is met teamgenoten Khaled Al Qubaisi en Maro Engel zeker en vast een van de rijders die zijn stempel op de race in het emiraat kan drukken, temeer omdat hij twee jaar geleden reeds mocht plaatsnemen op het hoogste schavotje. Autosport.be sprak met Bleekemolen over zijn deelname en de kansen van Black Falcon op een nieuwe overwinning.
  • Skylimit Events
Gulf 12H: De editie 2014 (Deel 2)
“Hier zijn is natuurlijk fantastisch, als je alleen al kijkt naar de omgeving”, trapt Bleekemolen het gesprek af. “Het circuit zelf heeft enkele snelle bochten die wel uitdagend zijn en de infrastructuur is state of the art. Ik heb zelf niet meer gereden sinds mijn deelname hier vorig jaar, maar kijk er wel naar uit. Ik ken de omloop nog van de vorige edities en natuurlijk ook uit mijn tijd in de Porsche Supercup en van enkele testen toen we hier regelmatig reden.”

Jeroen Bleekemolen
Jeroen Bleekemolen
Qua concurrentie vermoedt Bleekemolen het niet onder de markt te zullen hebben. “Vorig jaar kwamen we in absolute snelheid iets tekort op de Ferrari, zeker met Davide Rigon aan het stuur, maar ik denk dat we dit jaar een goede kans maken. We hebben een zeer homogene bezetting en met het systeem waarbij de poletijd bepaald wordt op basis van de chrono’s gereden door elk van de drie rijders, denk ik dat we er goed voor staan. Er is natuurlijk steeds concurrentie, bijvoorbeeld enkele Ferrari’s en zeker ook de Aston Martin, dus het is altijd afwachten.“

Gulf 12H: De editie 2013 (deel 2)
Het niveau ligt volgens Bleekemolen ook ietsje hoger dan tijdens de vorige edities. “Als ik kijk naar de tijden die gisteren (tijdens een test nvdr.) gereden werden, dan benaderen die de chrono’s van vorig jaar al. Het tracé biedt enorm veel grip, waarschijnlijk door de recente Grote Prijs F1 en de verschillende testsessies nadien. Ik vermoed dus dat we wel een seconde sneller zullen gaan dan vorig jaar.”

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op woensdag 9 december 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons