van der Horst

Gulf 12H: Loris Capirossi debuteert bij Kessel Racing

Kessel Racing - Ferrari 458 Italia
Kessel Racing - Ferrari 458 Italia
Nadat Kessel Racing in het verleden reeds Valentino Rossi en Jorge Lorenzo aan het stuur van een GT3-Ferrari liet plaatsnemen, is het volgende week aan Loris Capirossi om die eer te beurt te vallen. De drievoudig wereldkampioen MotoGP zal zijn debuut in de internationale endurance-racerij maken aan boord van een Ferrari 458 GT3 van het Zwitserse team welke hij zal delen met Alexis De Bernardi en Niki Cadei.
Kessel Racing - Ferrari 458 Italia GT3
Kessel Racing - Ferrari 458 Italia GT3
De wagen van het trio zal uitkomen in de Gentlemen-klasse, een categorie die Kessel Racing afgelopen jaar nog won. Die zege kwam er met de wagen van Liam Talbot, Jorge Lorenzo, Marco Zanuttini en onze landgenoot Jacques Duyver, ondanks het feit dat de bolide de finishlijn niet overschreed. MotoGP-ster Jorge Lorenzo crashte de Italiaanse volbloed namelijk in de eindfase van de race.

 

Podium Gulf 12 Hours 2014
Podium Gulf 12 Hours 2014
Kessel Racing verscheept drie Ferrari 458 Italia GT3 naar Abu Dhabi en brengt naast de eerder vernoemde bolide ook een tweede exemplaar aan de start in de Gentlemen-klasse; voor Vadim Gitlin, Michael Lyons en Marco Zanuttini. Tot slot moet de Pro-wagen van Michael Broniszewski, Giacomo Piccini en Ferrari fabrieksrijder Davide Rigon voor de zege gaan strijden. Laatstgenoemde mocht vorig jaar nog plaatsnemen op het hoogste ereschavot, zij het wel met een bolide van AF Corse.

Net als bij de voorbije edities zal Autosport.be ook dit jaar ter plaatse aanwezig zijn om u vanuit het Emiraat de laatste updates en nieuwtjes alsook passend beeldmateriaal te brengen.

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 3 december 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons