van der Horst

Gulf 12H: VT2 Rigon (Ferrari) ontzegt in eindfase Mercedes-duo dubbel

Kessel Racing - Ferrari 458 Italia GT3
Kessel Racing - Ferrari 458 Italia GT3
Davide Rigon heeft in de slotmomenten van de tweede vrije training van de Gulf 12 Hours 2015 de beide Mercedes SLS AMG GT3’s van de top in het klassement verdrongen. Haupt op de #2 Mercedes had nochtans vroeg in de sessie de snelste chrono geklokt en hield lange tijd stand, maar een ultieme poging van Davide Rigon bezorgde de Italiaan een 2:10.037 en tevens de koppositie. De tweede Black Falcon Mercedes hield uiteindelijk de Aston Martin Vantage af, een bolide die halfweg de sessie een rode vlag veroorzaakte toen Ahmad Al Harthy in de tunnel bij het uitrijden van de pitlane spinde na een remprobleem, terug naar de box werd gebracht en vervolgens in zijn allerlaatste ronde zijn besttijd op de tijdstabellen schilderde.
MRS GT-Racing - Nissan GT-R
MRS GT-Racing - Nissan GT-R
In de sessie zagen we zowaar ook de Nissan GT-R op de baan verschijnen, maar het betrof een simpele check-up van de wagen nadat deze na een crash in de Duitse GT Masters-finale heropgebouwd moest worden; Godzilla zal dus niet deelnemen aan de eigenlijke race, mede wegens een gebrek aan rijders. Ook een tweede Ferrari van Dragon Racing, een tweede Oman Racing Aston Martin, een tweede CRM Motorsport Wolf en een additionele Ferrari bij Rinaldi staan treurloos in de box wegens gebrek aan rijders. Naast de negentien ingeschreven wagens en de MRS GT-Nissan, betraden ook enkele Maserati de arena tijdens de laatste sessie op woensdag.

Yas Marina - Yas Viceroy Hotel
Yas Marina - Yas Viceroy Hotel
Morgen staan er, net als vandaag, twee vrije trainingen van 75 minuten op het menu, waarvan de eerste wordt aangevat om 11 uur lokale tijd (8H Belgische tijd). Om 16:15 is het vervolgens tijd voor de drie kwalificatieheats van elk 15 minuten waarin we per heat een andere rijder aan het werk zien zodat alle piloten op één wagen een chrono neergezet hebben. Vervolgens worden de tijden gewogen om zo tot een startgrid te komen.

--- Uitslag Vrije Training 2 Gulf 12 Hours 2015 (pdf) ---

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op woensdag 9 december 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons