van der Horst

Gulf 12H met minstens 2 Belgen!

Start race 2 Gulf 12 Hours 2018
Start race 2 Gulf 12 Hours 2018
De Gulf 12 Hours kent deze week zijn negende editie. Waar we vorig jaar geen landgenoot aan de start zagen, is dat dit jaar anders. Naast Glenn Van Parijs, die twee jaar geleden reeds deelnam, trekt ook Dries Vanthoor naar de Verenigde Arabische Emiraten voor de populaire endurancerace. Vanthoor werd zopas opnieuw bevestigd als Audi-fabriekspiloot en zal voor de eerste keer in zijn carrière starten in de etmaalrace op het Yas Marina Circuit, op een Audi van Attempto Racing die hij deelt met Chris Mies en Rinat Salikhov.
Glenn Van Parijs
Glenn Van Parijs
Glenn Van Parijs kent uiteraard de piste, aangezien hij in 2017 reeds aan de start kwam. "Ik herinner me nog dat ik twee jaar geleden op het allerlaatste ogenblik afzakte naar Abu Dhabi. Het circuit was nieuw, de wagen was nieuw, het team was relatief nieuw voor mij, en hetzelfde kon ik zeggen over mijn teamgenoten. Ook nu kwam de deal redelijk laat tot stand en hoewel ik mijn teamgenoten nog niet echt goed ken, hebben zowel het MRS GT-team als de Porsche 911 GT3 type 991 MK 2 nog maar weinig geheimen voor mij. Het is uiteraard een hele tijd geleden dat ik nog in Abu Dhabi racete, maar ik heb ondertussen heel wat virtuele rondjes afgemaald op de simulator. Het is echter al wel lang geleden dat ik nog achter het stuur van een echte Porsche zat, want mijn laatste race was in Zandvoort in juni, met een GT4-wagen nota bene. Het zal dus sowieso wat aanpassen zijn, maar ik heb er vertrouwen in. Ik deel de wagen met een jonge F4-rijder en een ervaren Pro-Am."

Foto's: Martijn Wouters & Porsche AG
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op maandag 9 december 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons