van der Horst

Gulf 12H: ACO schaart zich achter LMP3-klasse

Graff Racing - Ligier JS P3
Graff Racing - Ligier JS P3
Tijdens de laatst verreden editie van de Gulf 12 Hours op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi boden de organisatoren aan LMP3-teams de mogelijkheid om deel te nemen aan de dubbele zes uursrace. Hoewel de wedstrijd initieel vooral mikte op GT3-bolides, bieden ook de LMP3-reglementen een mooi potentieel aan wagens. De ACO en de organisatie van de Gulf 12 Hours slaan vanaf dit jaar de handen in elkaar om zowel de race als de LMP3-klasse te promoten.
  • Dreamdrive
Graff Racing - Ligier JS P3
Graff Racing - Ligier JS P3
"De steun van de ACO betekent voor ons een belangrijke bevestiging van het werk dat we de afgelopen zes jaar verichtten met het Yas Marina Circuit", vertelt Gulf 12 Hours-organisator Andrea Ficarelli. Afgelopen jaar testten we met succes de compabiliteit uit van LMP3-wagens in de Gulf 12 Hours. De feedback die we kregen was zeer positief en we geloven dat LMP3-wagens het ideale element vormen om toe te voegen aan de Gulf 12 Hours om zodoende de perfecte mix te creëren tussen GT's en prototypes."

United Autosports - Ligier JS P3
United Autosports - Ligier JS P3
Met de steun van de ACO komt voor de organisatie van de Gulf 12 Hours de verplichting om de LMP3-wagens toe te laten volgens de technische reglementen van ACO. Of dit gevolgen zal hebben voor een eventuele balancering van de wagens, is niet geweten. Afgelopen jaar trachtte de organisatie onder meer door verplichte pitstops de performantie van de LMP3's wat in te perken, maar de praktijk wees uit dat het vooral de Pro-rijders waren die het volle potentieel uit de LMP3's haalden en de GT3's in een lastig parket zouden kunnen brengen. Een verbod op Pro-bezettingen zou dus al voldoende kunnen zijn om een knappe strijd te verzorgen. De Gulf 12 Hours 2017 worden verreden op 16 december.

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op woensdag 12 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons