van der Horst

Gulf 12H bevestigt datum voor editie 9 en beperkt grid

Start race 2 Gulf 12 Hours 2018
Start race 2 Gulf 12 Hours 2018
De organisatoren van de Gulf 12 Hours, de dubbele zes uurs race op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, hebben op de laatste dag van het jaar de plannen ontplooid voor de volgende editie. Organisator Andrea Ficarelli bevestigde enkele weken geleden aan Autosport.be in Abu Dhabi reeds dat hij de startgrid wilde limiteren en die plannen zijn nu ook doorgedrukt. Daarnaast komt er ook een focus op een verbeterde live stream, nadat dit jaar reeds de volledige Gulf 12 Hours gratis op internet werd gestreamd.
Andrea Ficarelli
Andrea Ficarelli
"Dit jaar hadden we 33 wagens aan de start en dat is eigenlijk de grootorde van deelnemers waar we op mikken. Daarom hebben we besloten om voor volgend jaar een ander principe te hanteren dan tot dusver voor wat betreft het werven van deelnemers. We zullen voor de negende editie, die op 14 december 2019 zal worden verreden, een lijst met 28 uitgenodigde teams opstellen. Zij krijgen dan als eerste de optie om zich in te schrijven voor de wedstrijd. De lijst zal worden opgesteld op basis van de teams die de voorbije zes edities hebben deelgenomen, terwijl ook de teams die deelnemen aan ons nieuwe Gulf SportsCar Championship in rekening zullen worden genomen. "

McLaren Customer Racing - McLaren 720S
McLaren Customer Racing - McLaren 720S
"We nemen deze beslissing omdat we het evenement willen runnen met de F1-pitlane als uitvalsbasis, zowel voor ons als voor enkele support-evenementen. Dat betekent dat de capaciteit wat betreft aantal pitboxen beperkt is, toch als we iedereen op een comfortabele manier willen huisvesten. Teams die niet op de lijst met pregeselecteerden prijken, zullen op de reservelijst belanden. Naast de 28 uitgenodigde teams, reserveren we ook vier plaatsen voor nieuwe wagens, bijvoorbeeld zoals we dit jaar ook de nieuwe McLaren, Aston Martin GT3 en GT4 en de nieuwe Audi mochten verwelkomen. Op die manier hopen we tegen mid 2019 reeds een 32-koppige deelnemerslijst te kunnen presenteren."

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op maandag 31 december 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons