van der Horst

Gulf 12H: Dries Vanthoor blikt vooruit

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Onze landgenoot Dries Vanthoor strijdt komend weekend mee voor de overwinning in de negende editie van de Gulf 12 Hours. De Limburger krijgt op het Yas Marina circuit van Abu Dhabi het gezelschap van medefabrieksrijder Christopher Mies op een Audi R8 LMS van Attempto Racing. De Russische amateurrijder Rinat Salikhov wordt de derde man bij het Duitse team. "Onze set-up is niet perfect, maar met deze bezetting moeten we kunnen meestrijden voor de zege."
Dries Vanthoor staat dit weekend, net als zijn collega-fabrieksrijder Christopher Mies, voor het eerst aan de start van de uithoudingswedstrijd op het Yas Marina Circuit. "Het is best een leuk circuit, met vooral de eerste en de laatste sector die erboven uitsteken", geeft de Limburger zijn eerste indruk. "Inhalen is daarentegen niet eenvoudig, zowel voor de andere GT3-bolides als de twee Porsche Cup, die erg snel zijn op het rechte stuk."

De Audi met startnummer 66 is een van de vijf bolides die morgen in de Pro-klasse uitkomt. "Gisteren liep alles erg vlot, maar vandaag missen we wat tempo door een mindere afstelling in de derde sector. Het had dus wat sneller gekund, maar ik kan moeilijk begrijpen waar Klaus Bachler (snelste in Q1 met de Porsche van GPX Racing, n.v.d.r.) die tijd vandaan heeft gehaald. Gezien onze sterke line-up verandert dat alles echter niets aan onze ambities: we willen winnen."

Attempto brengt overigens nog een tweede exemplaar van de R8 LMS GT3 - eveneens in Pro - aan de start in de Verenigde Arabische Emiraten. Fabriekspiloot Mattia Drudi wordt vergezeld door de Australiër Nick Foster en de Rus Murod Sultanov.

Foto: SRO
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Circuit Internationaal op woensdag 11 december 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons