van der Horst

Gulf 12H: Ferrari stuurt twee stevige line-ups

AF CORSE - FRANCORCHAMPS - Ferrari 488 GT3 Evo 2020
AF CORSE - FRANCORCHAMPS - Ferrari 488 GT3 Evo 2020
Zoals gisteren gemeld, zijn er al drie constructeurs die line-up's bekendgemaakt hebben voor de Gulf 12 Hours op 11 december 2022. De volgende in de lijn is Ferrari, dat ook zijn Pro-bezettingen wereldkundig maakte. Twee van de zes wagens die AF Corse zal inzetten tijdens dit evenement zijn Pro-bolides, overigens wederom met steun van Francorchamps Motors.
James Calado, Alessandro Pier Guidi en Antonio Fuoco, dat is het trio dat de andere constructeurs het vuur aan de schenen moet leggen. Al moet de tweede rijdersbezetting met Alessio Rovera, Davide Rigon en Nicklas Nielsen zeker niet onderdoen. Beiden zullen uitkomen voor AF Corse als deel van een contingent aan Ferrari's dat traditioneel van de partij is in het Midden-Oosten.

AF Corse zal ook instaan voor MDK Motorsport, dat aan de start verschijnt met Jan en Kevin Magnussen, terwijl de overige drie wagens van het team uitkomen in de Am-klasse. Kessel Racing ging origineel met vier Ferrari's naar Abu Dhabi, maar dat zijn er nu nog maar twee. We zien al zeker Davide Fumanelli en Axcil Jefferies plaatsnemen achter het stuur.

Foto: Intercontinental GT ChallengeDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op woensdag 30 november 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons