van der Horst

Gulf 12H: Glenn Van Parijs: "Enorm veel bijgeleerd"

Podium GTX2-klasse Gulf 12 Hours 2017
Podium GTX2-klasse Gulf 12 Hours 2017
De voorbije Gulf 12 Hours stonden er twee landgenoten aan de start, de ervaren Jurgen Smet en de jonge Glenn Van Parijs. Voor Van Parijs was het de eerste maal dat hij een wedstrijd betwistte op de meest recente generatie van de Porsche 911 GT3 Cup, de 991 mark 2. In een gesprek met Autosport.be blikt de Limburger terug op hoe hij de dubbele zes-uursrace heeft ervaren.
  • Powerkit.shop
MRS GT-Racing - Porsche 991 GT3 Cup
MRS GT-Racing - Porsche 991 GT3 Cup
"Ik ben de dag voor de eerste training aangekomen in Abu Dhabi, dus veel tijd om het team, de wagen en mijn copiloten te leren kennen was er niet. Ook het circuit was nieuw, al had ik voordien wel al wat geoefend op de simulator. De realiteit is echter altijd iets anders; de piste en de omgeving ogen echt wel indrukwekkend allemaal. Het laatste gedeelte van het Yas Marina Circuit, rond het Viceroy-hotel, is best wel tricky. De bochten volgen elkaar snel op en inhalen is quasi onmogelijk. Je moet geconcentreerd blijven, want je verliest zeer eenvoudig tijd bij een foutje."

MRS GT Racing - Porsche 991 GT3
MRS GT Racing - Porsche 991 GT3
"Vanaf het eerste ogenblik voelde ik me echter op mijn gemak in de auto. Endurance-racen is toch wel wat aanpassen, zeker omdat ik vooral sprintwedstrijden gewend ben. De Porsche 991 van mij team, MRS GT Racing, beschikte ook over ABS, wat we in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux uiteraard niet hebben. De samenwerking met mijn teamgenoten ging bijzonder goed en het racen sprak mij erg aan. Het was wat jammer dat precies bij mijn stints in zowel de eerste als de tweede wedstrijd (de Gulf 12H bestaan uit 2 manches over 6H n.v.d.r.) net de safety car op de baan kwam, maar da's eigen aan het racen. Vooral bij de tweede wedstrijd was het balen, want ik had echt een goed gevoel en een nieuw setje banden."

MRS GT Racing - Porsche 991 GT3
MRS GT Racing - Porsche 991 GT3
"Wat ik van deze week vooral onthou, is dat ik op enkele dagen tijd zeer veel heb bijgeleerd over zowel de wagen als het team. Tot dusver was ik voornamelijk gewend om te werken met Belgium Racing, een echte familie. Bij MRS GT Racing verliep de wedstrijd echter ook goed. Je merkt dat ze ervaring hebben met dit soort dingen. Iedereen kent zijn taak en doet wat van hem verwacht worden - zonder dat het gevraagd wordt. De mensen waren op elkaar ingespeeld dus kon ik mij echt bezighouden met het rijden op zich", besluit Van Parijs. Autosport.be sprak in Abu Dhabi ook met MRS GT-teambaas Karsten Molitor. "Glenn is echt een goede kerel. Hij is misschien nog jong, maar daarom niet minder snel. Hij is intelligent en weet waar hij mee bezig is."

Foto's: Sofie Derison & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op zondag 24 december 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons