van der Horst

Gulf 12H: Graff Norma's domineren nachttraining

Graff - Norma M30
Graff - Norma M30
De Norma's M30 van het Franse Graff hebben de eerste officiële testsessie van de Gulf 12 Hours 2018 gedomineerd. De beide Norma's staken na drie uur testen met kop en schouders boven de rest van het veld uit waarbij de besttijd op naam kwam van Jake Parsons, een Australiër die in Abu Dhabi kennismaakt met het team, de wagen en het circuit. Kessel Racing, dat de wedstrijd de afgelopen drie jaar telkens won, was primus bij de GT3's op net iets meer dan twee tellen van de LMP3-referentie. Attempto Racing, dat aantreedt met een Evo-Audi R8 LMS, was eveneens bij de les net als de Am-Ferrari van Kessel Racing die op een zesde plaats algemeen afsloot.
GDL Racing - Lamborghini Super Trofeo
GDL Racing - Lamborghini Super Trofeo
De Oman Racing by TF Sport Aston Martin Vantage en de McLaren Motorsport McLaren 720S rondden de top tien algemeen en daarmee bleven de nieuwe Britse strijdwapens voorlopig onder de radar. De GT3's zijn voor de LMP3's echter te duchten tegenstanders op het Yas Marina Circuit; vorig jaar nog klopte Kessel Racing de verzamelde concurrentie met een chrono die 34 duizendste sneller was dan een Ligier LMP3. Terug naar het heden dan; GT4 werd een kolfje naar de hand van Bullitt Racing dat met beide Mercedes-AMG de Aston Martin Vantage GT4 voorbleef. In de GT Cup klasse heeft GDL Racing het numerieke overwicht en het Italiaanse team, onder lokale licentie, pakte dan ook de besttijd met de Lamborghini Super Trofeo #87. De sessie werd tweemaal kort onderbroken met een rode vlag.

Car Collection Motorsport - Audi R8 LMS
Car Collection Motorsport - Audi R8 LMS
Morgen staan er drie, korte, trainingen op het menu van elk 50 minuten. In de late namiddag is er dan traditioneel de kwalificatie die nog steeds is onderverdeeld in drie sessies waarbij drie rijders per wagen elk een sessie voor zich nemen. In tegenstelling tot vroeger, duurt die kwalificatieheat nu telkens 20 minuten in plaats van 15. Kunnen Eric Trouillet en zijn teamgenoten, ditmaal met een Norma wel de pole verzilveren? Of gaat de beste startpositie dit jaar naar een van zijn proto-concurrenten? Of sluipen de GT3's, nieuw of oud(er), ook dit jaar naar de algemene pole? Antwoord morgenavond rond de klok van half 6 (of 14.35u Belgische tijd).

--- UITSLAG NACHTTRAINING GULF 12 HOURS 2018 (PDF) ---

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 13 december 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons