van der Horst

Gulf 12H: Graff Racing snelste in laatste training

Graff - Ligier JS P3
Graff - Ligier JS P3
Graff Racing heeft de vierde en laatste vrije training voor de Gulf 12 Hours op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi als snelste afgesloten. In de ochtend was tijdens de derde training de Ligier JS P3 #23 van United Autosports nog primus, maar op het middaguur zette de merkgenoten van Graff Racing met de #5 de besttijd van deze editie, en alle voorgaande, wat scherper tot 2:06.303. De Pro-Ferrari van Kessel Racing was wederom beste GT, maar bleef nog een halve tel boven de snelste chrono van afgelopen jaar.
  • St. Paul
AF Corse - Ferrari 488 GT3
AF Corse - Ferrari 488 GT3
De AF Corse Ferrari #51 van Flohr/Castellacci/Rizzoli was vandaag snelste in Pro-Am, terwijl in de Gentlemen trophy de merkgenoten van Kessel Racing #77 primus waren dankzij een rappe tijd in de eerste training van de dag. In de GTX-klasse was de enige Aston Martin aan de start de beste, eveneens dankzij een snelle chrono in de voormiddag. Holder/George/Murphy waren in de Britse bolide bijna een volle tel sneller dan Scuderia Villorba Corse Maserati MC GT4 #50 van Zamparini/Chodzen/Chodzen die eveneens de snelste dagtijd liet optekenen in de koelere omstandigheden eerder op de dag.

Om 15:45 lokale tijd (12:45 Belgische tijd) start de eerste van drie kwalificatiesessies.

--- Uitslag Vrije Training 3 Gulf 12 Hours 2016 (pdf) ---
--- Uitslag Vrije Training 4 Gulf 12 Hours 2016 (pdf) ---

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 16 december 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons