van der Horst

Gulf 12H: Kessel Racing Ferrari klopt proto's voor pole

Kessel Racing - Ferrari 488 GT3
Kessel Racing - Ferrari 488 GT3
De Kessel Racing Ferrari 488 GT3 van Michael Broniszewski, Giacomo Piccini en Davide Rigon heeft zich van de pole positie verzekerd voor de zesde editie van de Gulf 12 Hours. Het gemiddelde van de chrono's van de drie rijders was één tiende beter dan de Graff Racing Ligier JS P3 van Eric Trouillet, Adrien Chila, Fabrice Rossello en Alexandre Cougnaud. De Pro-Renault RS 01 van Jordan Grogor, Nicky Pastorelli en Stuart Hall klopte als derde af en krijgt met de Dragon Racing Ferrari 488 de laatste van de Pro-wagens naast zich.
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3
De pole in Pro-Am ging naar de AF Corse Ferrari van Thomas Flohr, Francesco Castellacci en Andrea Rizzoli dankzij een gemiddelde chrono die de Ferrari 488 de achtste plek op de algemene rangschikking gaf. De Italiaanse bolide bleef zo nipt de polesitter in de Gentlemen-klasse voor, de enige Porsche 911 aan de start op naam van Herberth Motorsport-rijders Daniel Allemann, Ralf Bohn en Robert Renauer. De pole in de GT4-klasse ging naar de Scuderia Villorba Corse Maserati van Patrick Zamparini, Piotr Chodzen en Antoni Chodzen.

Optimum Motorsport - Audi R8 LMS GT3
Optimum Motorsport - Audi R8 LMS GT3
Vermelden we tot slot nog dat zowel de Graff Racing Ligier #5 als de Optimum Motorsport Audi #75 een bestraffing kregen omdat een van de rijders zich niet aan de limieten van de piste hield. Morgenvroeg om 9:30 (lokale tijd) wordt het startsein gegeven voor de eerste wedstrijd over 6 uur. Om 17.45 start de tweede wedstrijd over zes uur waarbij de verschillen tussen wagens in dezelfde ronde na afloop van de eerste race worden weggevaagd. Het tijdsverschil met België bedraagt drie uur.

--- Gecombineerde uitslag kwalificaties Gulf 12 Hours 2016 (pdf) ---

Foto's: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 16 december 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons