van der Horst

Gulf 12H: Mercedes in de spits tijdens vrije trainingen

Mercedes-AMG Team GruppeM Racing - Mercedes-AMG GT3
Mercedes-AMG Team GruppeM Racing - Mercedes-AMG GT3
Op het circuit van Abu Dhabi stonden vanochtend de twee officiële vrije trainingen op het menu in het kader van de Gulf 12 Hours. Tot tweemaal toe kwam de snelste rondetijd op naam van de #98 Mercedes-AMG GT3 ingeschreven door GruppeM en bestuurd door Lucas Auer, Max Götz en Maro Engel. Gilles Magnus greep in de Audi van Saintéloc telkens naast een top 10-notering.
  • LTF
Ze willen bitter weinig zeggen, die vrije trainingen, maar het geeft natuurlijk wel veel vertrouwen naar aanloop van de kwalificatiesessie die eveneens op zaterdag plaatsvindt. GruppeM realiseerde niet alleen tweemaal de beste chrono, maar parkeerde ook telkens de tweede AMG GT3 - van Jules Gounon, Raffaele Marciello en Daniel Juncadella - net daarachter. Audi was de eerste achtervolger, Ferrari hield zich voorlopig gedeisd in de buik van het peloton.

Gilles Magnus maakt dit weekend kans op de overwinning tijdens de finale van de IGTC (Intercontinental GT Challenge), maar dan moet het straks wel beter dan tijdens de vrije trainingen. In de eerste sessie reed de jonge Antwerpenaar naar de negentiende tijd in de Audi van Saintéloc, die hij deelt met Simon Gachet en Lucas Légeret. Vervolgens tikte hij als veertiende aan.

Tom Boonen (Porsche - Saalocin Racing) eindigde een stuk verderop, maar hij kan zich vooral optrekken aan de vierde tijd in de GT3 Am-klasse van de eerste sessie. Laurent de Meeus, de derde Belg aan de start in een Ferrari 488 GT3 van AF Corse, werd dan weer zesde in diezelfde categorie, maar dan in de tweede sessie.

Veel tijd om uit te blazen hebben de teams niet, want om 14 uur Belgische tijd wordt het startschot gegeven van de vierdelige kwalificatiesessie, die live te bekijken is via het Youtube-kanaal van de organisator.

--- Uitslag Gulf 12 Hours 2022 - Free Practice 1 ---
--- Uitslag Gulf 12 Hours 2022 - Free Practice 2 ---

Foto: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op zaterdag 10 december 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons