van der Horst

Gulf 12H: Na 6H: Audi en Dries Vanthoor domineren na pech Mercedes

Attempto Racing - Audi R8 LMS GT3
Attempto Racing - Audi R8 LMS GT3
De grote winnaars van de eerste zes uur van de Gulf 12 Hours 2019 zijn Audi, Attempto Racing en onze landgenoot Dries Vanthoor, samen met zijn teamgenoten Christopher Mies en Rinat Salikhov. De enige andere wagen die straks in dezelfde ronde van start gaat, is de tweede R8 LMS GT3 van de Duitse formatie, bestuurd door Mattia Drudi, Nick Foster en Murod Sultanov. Voor HTP Motorsport, de grootste concurrent van het merk met de vier ringen, ging de zegehoop in de slotfase in rook op.
Startveld Gulf 12 Hours 2019
Startveld Gulf 12 Hours 2019
De openingsfase van de uithoudingsrace op het circuit van Abu Dhabi werd beheerst door Mercedes en HTP Motorsport. Maximilian Götz, Dominik Baumann en Al Zubair Al Faisal vormen een (relatief) homogeen trio en reden vlot weg van de concurrentie. Een onbegrijpelijke keuze van het team om een pitstop te maken net na het einde van de enige neutralisatie sloeg het drietal echter terug achter de Audi van Vanthoor-Mies-Salikhov, die de overwinning niet meer uit handen zou geven.

Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
Tot overmaat van ramp kwam de Mercedes-AMG GT3 een vijfde keer de pitstraat opzoeken op enkele minuten van het einde, om vervolgens stil te vallen op het circuit. Het resultaat: een vijfde plek in de uitslag, op twee ronden van de winnaars, achter de tweede Audi van Attempto Racing, de Porsche 911 GT3-R van GPX Racing (Hall-Goethe-Grogor) en de Ferrari 488 GT3 van Iron Lynx (Gostner-Frey-Gatting). Vooraan liet Attempto de tweede wagen terugkomen in dezelfde ronde van de winnaars, om zo met extra voorsprong op de concurrentie het tweede deel van de race aan te vatten.

Monster VR46 Kessel - Ferrari 488 GT3
Monster VR46 Kessel - Ferrari 488 GT3
Valentino Rossi kan later vanavond misschien wel zijn eerste overwinning vieren. Samen met Alessio Salucci en Luca Marini reed hij met zijn Ferrari van Kessel Racing naar de overwinning in de Pro Am-categorie. Hij versloeg de Porsche van Dinamic Motorsport (Pampanini-Jacoma-Calamia), die na zes uur slechts tien seconden achterstand telde.

MRS GT Racing - Porsche 911 GT3 Cup
MRS GT Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Glenn van Parijs had zoals verwacht geen moeite om, samen met zijn teamgenoten 'JM' Littmann en Graeme Mundy de GT Cup 1-klasse naar zijn hand te zetten. De Porsche 911 GT3 Cup van onze landgenoot, ingezet door MRS GT Racing, start het tweede gedeelte van de wedstrijd als 22ste algemeen.

--- Uitslag Deel 1 Gulf 12 Hours 20190 (pdf) ---

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Circuit Internationaal op zaterdag 14 december 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons