van der Horst

Gulf 12H-organisatie mikt op extra race in Monza in tussenseizoen

Blancpain Race Monza 2016
Blancpain Race Monza 2016
In de marge van de Gulf 12 Hours afgelopen week sprak organisator Andrea Ficarelli met Autosport.be over de plannen die zijn organisatie heeft om het evenement in het Midden-Oosten verder te laten groeien. Opvallend daarbij is dat men mikt op een geheel nieuw evenement op het Europese vasteland, namelijk een meeting in het Italiaanse Monza half maart.
  • Powercars
Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 vs. GDL Racing Middle East - Lamborghini Huracán ST
Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 vs. GDL Racing Middle East - Lamborghini Huracán ST
"Tot nu toe hebben we ons steeds geconcentreerd op één enkel evenement (de Gulf 12H nvdr.) en dat is moeilijk. Je moet elk jaar opnieuw mensen zoeken en werven, puur omwille van hun beschikbaarheid. Een ander element is dat je telkens je een evenement organiseert enorm veel bijleert. We zijn nu bij de zesde editie van de Gulf 12 Hours aanbeland en we hebben gigantisch veel geleerd. Als je elke 50 dagen een race zou houden, is die groeicurve vanzelfsprekend steiler dan wanneer je slechts jaarlijks één evenement houdt", aldus Ficarelli.

Kessel Racing - Ferrari 458 GT3
Kessel Racing - Ferrari 458 GT3
"We plannen momenteel om in maart een nieuw evenement te houden, iets speciaals. Het idee is om op 12 maart een wedstrijd over 500 mijl te houden onder de paraplu "grand opening". We hebben daarbij de intentie om 2 dagen aan testmogelijkheden te houden, gevolgd door twee dagen racen. Het concept bestaat uit langs de ene kant een GT-race en de andere kant een Formule 4-wedstrijd waarbij we alle F4's uit Europa benaderen. Het biedt de teams, voor de start van hun reguliere seizoen, de mogelijkheid om een echte race te hebben, voorafgegaan door twee dagen testen. Qua structuur voor de GT-race denken we aan een combinatie van 8 GT3's, 8 GTX's, 8 Lamborghini Super Trofeo's, 8 SEAT Leon's uit de Eurocup, waarbij we onze huidige klanten (de teams die reeds deelnemen aan de Gulf 12H nvdr.) voorrang bieden qua inschrijving."

Spirit of Race - Ferrari 488 GT3
Spirit of Race - Ferrari 488 GT3
"We willen dus een afvaardiging uit de verschillende klassen, zonder daarbij een bestaand concept te kopiëren. We willen geen Blancpain GT-achtig iets doen als zij zelf een maand later racen. Om diezelfde eenvoudige reden nemen we ook geen proto's in beschouwing, ACO heeft zelf met de ELMS enkele weken later een Proloog op het circuit in Monza. Proto's uitnodigen zou dan ook onprettig zijn. Het idee is puur om de teams de mogelijkheid te bieden om te testen en racen op Monza voor de start van het seizoen. We plannen verder geen andere meetings, we willen geen kampioenschapspromotor worden want er zijn reeds genoeg series. We kunnen wel kampioenschappen ontvangen, maar onze hoofdtaak is het opzetten van innovatieve op zich zelf staande evenementen. Ons plan voor volgend jaar is dan ook om enkele evenementen te houden, in Monza in het begin van het jaar en dan in het Midden-Oosten op het einde van het seizoen."

Foto's: Sofie Derison, Martijn Wouters & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 22 december 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons