van der Horst

Gulf 12H: Volledige eerste rij voor LMP3's

Graff - Norma M30
Graff - Norma M30
De Graff Norma's zetten hun dominantie bij de achtste editie van de Gulf 12 Hours verder. De Franse prototypes hebben namelijk voor een unicum gezorgd bij de dubbele race op het Yas Marina Circuit door de volledige eerste startrij te monopoliseren. Het exemplaar met #39 van Pasian/Trouillet/Ling/Mourges bleef volgens onze berekeningen de zuster-Norma M30 van Wislow/Muston/Parsons voor met 3 tiende. De Ferrari 488 #11 van Broniszewski/Rigon/Pier Guidi klopte als derde af op bijna twee volle tellen van de referentie. De bolide, vorig jaar in zowel de kwalificaties als na 6 en 12 uur racen primus, was daarmee wel de beste GT en was over drie rondjes gemeten gemiddeld minder dan een tiende sneller dan de debuterende McLaren 720S.
Op het volledige resultaat blijft het nog wachten gezien er heel wat dossiers op de tafel bij de stewards belandden. Eenmaal de uitslag bevestigd is, brengen we meer informatie.

Update

Lees ook: Gulf 12H: Snelste Norma verliest pole!

De Norma die eerder vandaag gemiddeld het snelste was over de drie kwalificatieheats is zijn pole positie kwijtgespeeld. Bijkomend hebben de stewards besloten om alle Norma's een extra nivelleringstijd toe te kennen bij de vier verplichte pitstops per race. Alle wagens moeten minimaal 60 seconden stilstaan, maar bij de Norma's komt daar nog eens een extra 60 seconden bij.

--- Startgrid Race 1 Gulf 12 Hours 2018 (pdf) ---

Foto: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 14 december 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons