van der Horst

Gulf 12H: Weerts wint eerste race F4!

Charles Weerts
Charles Weerts
Onze landgenoot Charles Weerts heeft vandaag in Abu Dhabi hoge ogen gegooid door bij de seizoensopener van de F4 UAE (United Arab Emirates) op het Yas Marina Circuit meteen met de zege aan de haal te gaan. Bij duisternis op een kunstmatig verlichte omloop vertrok de 16-jarige Belg vanaf de pole. Bij de start moest hij de leidersplaats wegens wat wielspin afgeven, maar uiteindelijk won hij de race met een straatlengte voorsprong op de Tsjech Tom Beckhauser en de Zweed Lucas Petersson.
Charles Weerts - Dragon F4
Charles Weerts - Dragon F4
"Ik vertrok vanaf de pole, maar kende geen al te beste start omdat mijn banden wat koud waren", vertelt Charles Weerts aan Autosport.be in Abu Dhabi. "Normaal maken we altijd een extra ronde door de pitlane, maar dat ging nu niet door en daardoor kreeg ik met wat wielspin af te rekenen bij de startprocedure. Door die wielspin, verloor ik een plaats. "


Charles Weerts - Yves Weerts
Charles Weerts - Yves Weerts
"Ik kon na de start echter aanklampen en uiteindelijk na een aantal ronden de leiding terug overnemen. Nadien reed ik stelselmatig weg van de tegenstand en aan de meet hield ik een comfortabele voorsprong over van ik geloof een zestal tellen. Ik ben dus méér dan tevreden met de seizoensopener; pole en zege, dat kan moeilijk beter!", besloot Weerts breedlachend in de nabijheid van een trotse vader.

--- Uitslag Race 1 Formula 4 UAE Abu Dhabi 2017 (pdf) ---

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 14 december 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons