van der Horst

Gulf 12H weigert voor het eerst GT3-wagens

Start race 2 Gulf 12 Hours 2018
Start race 2 Gulf 12 Hours 2018
De negende editie van de Gulf 12 Hours lijkt te kunnen gaan rekenen op een volle startgrid, nadat ook in december 2018 de interesse voor de dubbele zesuursrace opvallend groter bleek dan bij de eerder slabakkende voorgaande edities. Autosport.be had een exclusief gesprek met organisator Andrea Ficarelli die zeer open vooruitblikte naar de aanstaande jaargang.
Andrea Ficarelli
Andrea Ficarelli
"Vorig jaar hadden we een vol startveld en dit jaar gaan we waarschijnlijk voor het eerst wagens moeten weigeren", aldus Andrea Ficarelli. "De aandacht na vorig jaar is echt gigantisch en dat stemt ons tevreden. Ik vermoed dat mensen afgewacht hebben en dat ons startveld van vorig jaar onze reputatie goed heeft onderbouwd. We mikken op een grid van 32 wagens met twee bijkomende "specials", meer is niet wenselijk vanwege het gebrek aan pitboxen. We willen alle teams comfortabel kunnen onderbrengen in de Formule 1-pitlane en paddock. Het circuit in Abu Dhabi beschikt over 3 pitlanes, maar deze zijn niet direct onderling verbonden; je moet de circuitfaciliteiten verlaten om van de ene naar de andere pitlane te gaan."

Alle podiumlaureaten van de Gulf 12 Hours 2018
Alle podiumlaureaten van de Gulf 12 Hours 2018
"Van de 32 wagens is de helft voorbehouden voor GT3-machinerie en de andere helft aan bijvoorbeeld P3, Cup of GT4. Daarnaast hebben we nog twee gereserveerde plaatsen, die gebruikt kunnen worden voor "speciale" wagens, bijvoorbeeld een constructeur die een nieuwe wagen wil testen en vermoedelijk worden dit ook 2 GT3's. We bekijken momenteel nog de rol die P3 kan spelen in de toekomst, gezien we GT3's en proto's trachten te egaliseren onder een BoP, maar die klasse enkel openstaat voor niet-Pro-wagens. Bovendien lijkt de interesse van toeschouwers in de regio minder voor P3 dan voor GT3. We hebben een reservelijst opgesteld met namen van teams die wensen deel te nemen, maar dat omwille van de volle grid niet kunnen."

Start race 1 Gulf 12 Hours 2018
Start race 1 Gulf 12 Hours 2018
De Gulf 12 Hours verwacht weldra een eerste entrylist de wereld in te sturen, die specifiek het GT3-luik belicht. Het Gulf Sportscar Championship krijgt na een zeer lastig debuut geen vervolg. "We hadden gehoopt om wagens uit de regio aan te trekken, aangevuld met enkele teams vanuit Europa. Helaas blijkt dat de lokale input op vlak van wagens minder is dan verwacht. Daarom hebben we besloten ons opnieuw toe te leggen op de promotie van de Gulf 12 Hours en dit jaar een goede basis te leggen voor het jaar nadien. Dan gaan we namelijk onze tiende editie in en daar willen we iets speciaals van maken!"

Foto's: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op woensdag 31 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons