van der Horst

Gulf 12H: Zak Brown richting Abu Dhabi met IndyCar-piloten

United Autosports (McLaren) vs. CMR (Alpine)
United Autosports (McLaren) vs. CMR (Alpine)
Zak Brown en de United Autosports McLaren 570S GT4 is nog steeds een afspraak dat net niet gebeurde tot nu toe. Normaal gezien had de Amerikaanse baas van McLaren Formule 1 zowel in Zandvoort als in Spa moeten aantreden met Richard Dean, co-eigenaar van United Autosports, maar telkens kwam er iets tussen. Derde keer, goede keer denkt Brown dan en zal met Dean aantreden in de Gulf 12 Hours. Daarbij wordt het duo vergezeld door twee IndyCar-piloten in de vorm van Felix Rosenqvist en Patricio O'Ward.
De link tussen Rosenqvist/O'Ward en Brown is niet ver te zoeken. Beide heren komen namelijk uit voor Arrow McLaren SP, waar Brown ook een aandeel heeft. Toch blijft het wel verrassend. Rosenqvist kan nog wel teren op zijn ervaring die hij opdeed in de Mercedes-AMG GT3 in 2016 en ook nog zijn seizoen in de Super GT, voor O'Ward zal deze GT een complete nieuwigheid zijn. De Mexicaan won nog in 2017 de IMSA Prototype Challenge vooraleer zijn carrière in de lift zat in het Amerikaans kampioenschap. Het kwartet zal aan de start verschijnen met de McLaren 570S GT4, die onder de vlag van United Autosports zal rijden.

Foto: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op woensdag 24 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons