van der Horst

Guy en Brent Verheyen tevreden met eerste podium

Brent Verheyen - Guy Verheyen
Brent Verheyen - Guy Verheyen
Brent Verheyen debuteerde dit weekend op de Norma M20 FC van GHK Racing by T2. Brent kreeg op de bolide het gezelschap van vader Guy en teameigenaar Pieder, een combinatie die hun allereerste wedstrijd besloot met een podium in de klasse. Hoe een weekend met hoge verwachtingen in mineur leek te gaan eindigen, maar uiteindelijk toch bekroond werd met een podium...
GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
"Het is een beetje een bizar jaar", zegt Guy Verheyen. "Zolder organiseerde onverwacht toch een seizoensopener, die T2 Racing aan zich moest laten voorbijgaan omdat zij uit Zwitserland moesten komen. In Assen waren we niet aanwezig en dus waren we er extra op gebrand om bij de derde meeting goed voor de dag te komen. Onze vaste teamgenoot Chris Mattheus kon vanwege coronamaatregelen niet aanwezig zijn en dus schoven we Brent naar voor. Hij testte deze week voor het eerst met de Norma, in bijzonder moeilijke omstandigheden, maar hij was meteen eigenlijk snel. Afgezien van een kleine spin en wat stuurfoutjes hier en bleef hij uit de problemen. Stiekem hoopten we op een podium in de klasse vandaag, maar we wisten dat dat lastig zou worden met de concurrentie. Brent voerde echter de opdracht die hem was meegedeeld perfect uit en klokte constante tijden. Jammer van dat mechanisch probleempje in het slotuur, want anders hadden we op het algemene podium kunnen eindigen!"

GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
Ook Brent was een tevreden man na afloop van de race, ondanks de plotse technische problemen. "Ik stuurde in voor de Sterrenwacht bocht en had de indruk dat er iets brak aan de ophanging. Ik stuurde de Norma richting de pitstraat, waar niet alleen een probleem met de ophanging linksvoor werd vastgesteld, maar ook de uitlaat rechtsachteraan beschadigd bleek. Initieel gaf het team aan dat het euvel niet te herstellen was, maar toen bleek dat we konden strijden voor het podium in de klasse, heeft T2 Racing het volle pond gegeven en zijn we finaal kunnen terugkeren op de piste. Twee à drie ronden later dook er echter een schakelprobleem op en tegen het einde van de race zag ik plots enkele regendruppeltjes, waarna ik het tempo heb laten zakken. Ik heb me echt geamuseerd vandaag en deze race smaakt naar meer. Enig minpuntje was de normtijd, dat is gewoon vervelend."

Foto's: Martijn Wouters



  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons