van der Horst

Guy Verhofstadt met GMR Team en Guido Devreker in Legend Boucles 2015

Abarth Squadra Storica
Abarth Squadra Storica
Abarth Squadra Storica, het geesteskind van Guy Moerenhout en eigenaar van Abarth Works Museum Lier, zal opnieuw aan de start verschijnen van de Legend Boucles dat dit jaar van start gaat in de streek van Bastogne. Wagens van dienst zijn twee Fiat Ritmo 125 TC Abarth welke worden klaargestoomd voor deze nieuwe uitdaging op 21 februari. Wie ook opnieuw de handschoen opneemt, is Europarlementslid en voormalig premier Guy Verhofstadt.
Fiat Ritmo 125 TC
Fiat Ritmo 125 TC
Twee Ritmo’s, waarvan er een exemplaar ooit nog in handen was van Jacky Dortu en Willy Plas en waarmee Freddy Loix in 2014 nog vierde algemeen werd bij de Legends. Dit exemplaar komt in handen van Guy Moerenhout zelf die zal worden bijgestaan door Filip De Munck. Een ander identiek exemplaar zal worden gemend door niemand minder dan Guy Verhofstadt die hiermee niet aan zijn proefstuk toe is.

Vorig jaar zagen we het Europees parlementslid en oud-Premier van België nog aan het werk met een fomule in het voorprogramma van de Spa Six Hours en eerder was hij ook al te gast naast Pascal Pauwels in een Porsche tijdens de beroemde Mille Miglia. Verhofstadt heeft een voorliefde voor Italiaanse wagens en dan vooral Alfa Romeo. Hij zal de wagen delen met Guido Devreker, free-lance journalist en zeker geen onbekende in het wereldje van olditmers en classic cars. De beide Ritmo’s zullen uitkomen in de Divisie Classic.

Foto: GMR



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons