van der Horst

Haas kiest opnieuw voor Grosjean in 2020

Romain Grosjean - Haas F1
Romain Grosjean - Haas F1
Günther Steiner, de teambaas van Haas F1, heeft gekozen om ook volgend jaar met hetzelfde rijdersduo verder te gaan. Kevin Magnussen heeft nog een lopend contract, maar dat van Romain Grosjean loopt eind dit jaar af. Steiner had eerder openlijk toegegeven dat ook Nico Hülkenberg een serieuze kanshebber was op dat zitje, maar uiteindelijk koos het Amerikaanse team dus opnieuw voor Grosjean.
Romain Grosjean
Romain Grosjean
Romain Grosjean heeft al verschillende moeilijke periodes gekend in de F1 en slaagt er ook niet altijd in om constant te presteren. Ook dit jaar zijn de resultaten van de Fransman niet altijd even denderend. Het was dan ook geen verrassing toen Steiner aankondigde dat Hülkenberg - die eind dit jaar Renault moet verlaten omdat ze daar voor Esteban Ocon gekozen hebben - een reële kanshebber was voor het zitje naast Magnussen.

Uiteindelijk liet Steiner vandaag weten dat teameigenaar Gene Haas en hijzelf op dezelfde golflengte zaten wat betreft de rijderskeuze voor volgend jaar. Ze zijn allebei van mening dat hun F1-bolide dit jaar niet goed genoeg is om de rijders te evalueren. Daarom zouden ze het onterecht vinden als ze Grosjean hierop afrekenen.

Romain Grosjean - Haas F1
Romain Grosjean - Haas F1
"De kansen voor beide rijders lagen even hoog. We kozen echter opnieuw voor Romain omdat de wagen dit jaar niet presteert zoals we willen. De line-up wijzigen, staat niet garant voor betere prestaties volgend jaar. Romain was trouwens een belangrijke schakel in het vinden van de problemen van de huidige bolide. Aangezien de wagen niet presteert zoals we willen, kunnen we daar de rijders niet op afrekenen", vertelt Steiner.

"Zowel Nico als Romain zijn erg goede rijders en het was uiteindelijk een close call. Ik hoop dat Nico in de F1 blijft, want dat verdient hij. We kozen opnieuw voor Romain omdat we zowel zijn hoogtes als laagtes kennen. Romain is een erg goede rijder als hij een goede dag heeft en hij kent het team ook goed."

Nico Hülkenberg heeft dus enkel nog kansen bij Alfa Romeo en Williams als hij volgend jaar in de F1 wil blijven.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule 1 op donderdag 19 september 2019.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons