van der Horst

TCR Benelux Belcar Trophy: Hamofa Motorsport met drie broers aan de start

Hamofa Motorsport - BMW M3 GTR
Hamofa Motorsport - BMW M3 GTR
Hamofa Motorsport is reeds jaren een vaste waarde op de Belgische circuits. In een recent verleden deelde Rob en Kris Verhoeven het kuipje van de machtige blauwe BMW M3 V8, maar voor 2017 verandert er het een en ander. Jongere broer Mark behaalde namelijk eind vorig jaar zijn racelicentie en wil dit seizoen mee aantreden in het Belcar Endurance Championship. Daarnaast werkt Hamofa Motorsport ook aan een volledig nieuw strijdwapen om de ondertussen ietwat gedateerde BMW M3 te vervangen.
Hamofa Motorsport - BMW M3 GTR
Hamofa Motorsport - BMW M3 GTR
"We zijn de laatste jaren altijd in actie gekomen op de Belgische circuits en hebben ons daarbij uitstekend geamuseerd", licht Rob Verhoeven toe. "Professioneel is ons leven de afgelopen jaren echter een pak drukker geworden, met de uitbreiding van ons familiebedrijf. We zijn gegroeid, zowel qua aantal vestigingen als qua aantal werknemers. Zo hebben we ondertussen ook bedrijven in de Verenigde Staten en in Rusland en vanzelfsprekend slorpt dat tijd op. De implicatie daarvan is dat we dit jaar geen volledig seizoen Belcar gaan kunnen afwerken. We gaan echter van de situatie gebruik maken om onze broer Mark veel racekilometers te laten afmalen om op die manier zo snel mogelijk aan ervaring te winnen."

Hamofa Motorsport - BMW M3 GTR
Hamofa Motorsport - BMW M3 GTR
"Kris en ikzelf kennen de BMW M3 vanzelfsprekend door en door en ook Mark heeft ondertussen heel wat rondjes afgewerkt aan het stuur van zowel deze wagen als andere bolides uit ons wagenpark. Competitieritme, da's echter toch nog wat anders dan een training. Daarom is het belangrijk om aan wedstrijden mee te doen dit jaar, met het oog op volgend jaar, want dan gaan we uitpakken met een volledig nieuwe, snellere, wagen..." glundert Rob.

Verhoeven-Verhoeven - Hamofa BMW GTR
Verhoeven-Verhoeven - Hamofa BMW GTR
"Goed, daarover later meer. De onmiddellijke focus gaat naar de Belcar-manche in Spa, waarna we nog een aantal andere races aan ons programma toevoegen. Sowieso rijden we ook de 24 Hours of Zolder; die keuze is dit jaar iets eenvoudiger te maken gezien we al drie rijders hebben. We willen buiten de Limburgse etmaalrace ook nog starten in enkele andere Belcar-races en wie weet snijden we ook wel een BGDC-wedstrijd op Spa aan. De druk is dit jaar iets minder, gezien we door het overslaan van enkele races sowieso toch niet gaan kunnen strijden voor de titel. Dat betekent echter niet dat we zonder ambitie aan de start verschijnen, we gaan alles in het werk stellen om zondag als eerste BMW geklasseerd te worden", sluit de oudste broer van het Verhoeven-trio vastberaden af.

Foto's: Marnik Mouchaers  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons