van der Horst

Hankook 12H EPILOG BRNO (14-16 okt. 2016) wordt 24-uursrace

Hankook 12H EPILOG BRNO 2015
Hankook 12H EPILOG BRNO 2015
Na het succes van de eerste race in de huidige opzet, vorig jaar, wordt de Hankook 12H EPILOG BRNO (14-16 oktober 2016) voor dit jaar uitgebreid tot een volwaardige 24-uursrace. Daarmee wordt de officiële naam van het evenement nu ‘Hankook 24H EPILOG BRNO’. In plaats van op zaterdag 15 oktober van het middaguur tot middernacht wordt de race nu verreden van het middaguur op zaterdag tot hetzelfde tijdstip op zondagmiddag 16 oktober. Nadere details worden binnenkort gepubliceerd. Het nieuws werd bekendgemaakt op het Circuit Paul Ricard, waar komend weekeinde de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD, de vijfde race van de 24H SERIES powered by Hankook, verreden wordt. Met de uitbreiding komt het aantal 24-uursraces in de serie van dit jaar op vier, na de wedstrijden van Dubai, Circuit Paul Ricard en Barcelona.
Hankook 12H EPILOG BRNO 2015
Hankook 12H EPILOG BRNO 2015
“Toen we de kalender voor dit jaar bekendmaakten, hadden we daarin al de mogelijkheid opgenomen om onze race in Brno op te waarderen tot een duur van 24 uur”, zegt Helen Roukens van CREVENTIC. Het Nederlandse bureau is promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT). “Dit is een unieke kans, want niet zo heel veel circuits bieden de mogelijkheid om een 24-uursrace door te voeren. De stap werd gezet naar aanleiding van vragen van vele rijders, die graag 24 uur lang in Brno wilden racen. Een onderzoek onder de teams die regelmatig aan onze wedstrijden deelnemen, leidde ook tot grotendeels positieve reacties.”
 
Hankook 12H EPILOG BRNO 2015
Hankook 12H EPILOG BRNO 2015
Namens de circuitdirectie van het Automotodrom Brno toont ook Jana Božková zich enthousiast: ”Iedereen op het circuit heeft hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Na het succes van het evenement van vorig jaar verheugen we ons nu zeer op de race van dit jaar.” Met de wedstrijd van afgelopen jaar werd de traditie van de populaire EPILOG-lange-afstandsrace als afsluiting van het seizoen op het Automotodrom Brno nieuw leven ingeblazen. Een aantal uren van de race werd verreden in het donker, waarmee meteen duidelijk werd dat het circuit van Brno uitstekend geschikt is voor het houden van een 24-uursrace. Dankzij een constructieve aanpak en de enthousiaste inzet van alle betrokkenen kon deze visie nu in de praktijk worden gerealiseerd.   
 
Hankook 12H EPILOG BRNO 2015
Hankook 12H EPILOG BRNO 2015
Helen Roukens van CREVENTIC vervolgt: “Teams die al hun inschrijving voor de race in Brno hebben afgegeven en het inschrijfgeld hebben voldaan, worden niet met hogere kosten voor het inschrijfgeld geconfronteerd. Voor alle overige teams hebben we een herzien inschrijfgeld vastgesteld, dat een gemiddelde vormt uit het bedrag voor een twaalf-uursrace en het geld voor een 24-uursrace, zodat het tarief in vergelijking met andere 24-uursraces nog steeds aanmerkelijk lager ligt.” Net zoals de overige wedstrijden van de 24H SERIES powered by Hankook wordt de race uitgezonden via Motors TV. Live-streaming in HD-kwaliteit is beschikbaar via de website van de serie. Het team van Radiolemans.com is ter plekke aanwezig voor deskundig commentaar. Nadere informatie over de Hankook 24H EPILOG BRNO en de overige wedstrijden van de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden op www.24hseries.com.

24H Series by CreventicSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op woensdag 13 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Epilog Brno.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons