van der Horst

Hankook 12H Hungaroring vervangt COPPA FLORIO 12H Sicily

12H Hungaroring 2014
12H Hungaroring 2014
Op zestien dagen van de eerstvolgende manche van de 24H Series powered by Hankook wordt er een last-minute wijziging doorgevoerd. Begin oktober zou het kampioenschap normaal richting Autodromo di Pergusa trekken voor de tweede COPPA FLORIO 12H Sicily, maar Creventic heeft beslist om de manche te verschuiven naar Hongarije, waar het voor het eerst in zeven jaar de 12H Hungaroring zal organiseren.
Coppa Florio 2020
Coppa Florio 2020
Hoewel de allereerste editie van de COPPA FLORIO 12H Sicily vorig jaar goed ontvangen werd, besloot men toch onverwacht om de wedstrijd naar Hongarije te verhuizen. Volgens Creventic ihet gevolg van een verandering van directeur op het Italiaanse circuit. Daarnaast loopt het circuit achter met het invullen van verschillende posities en is het daarom op dit moment niet in staat om een evenement te organiseren. Volgens de Nederlandse organisatie zou dit wel om een tijdelijk ongemak gaan en hoopt men om terug naar Sicilië te keren in 2022.

In de plaats komt eigenlijk een klassieker uit de 24H Series. De Hankook 12H Hungaroring werd in de begindagen van het kampioenschap geregeld bezocht door de serie, totdat het een officieel FIA-kampioenschap werd in 2015 en de wedstrijd zo geruisloos van de kalender verdween. Nu is het Hongaarse circuit terug na een afwezigheid van zeven jaar, tot jolijt van de organisatie zelf. De race vindt plaats op 2 en 3 oktober en zal het gebruikelijke format behouden. Zaterdag worden de kwalificaties en de eerste twee uren van de race afgewerkt, terwijl op zondag de overige tien uren op het programma staan.

Foto's: 24H Series powered by HankookSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op donderdag 16 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Hungary.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons