van der Horst

Hankook 12H Spa: Scuderia Praha en AC Motorsport leiders op vrijdagavond

Bohemia Energy Racing with Scuderia Praha - Ferrari 488 GT3
Bohemia Energy Racing with Scuderia Praha - Ferrari 488 GT3
De Hankook 12 Hours of Spa worden verreden in twee delen, een race van 4 uren op vrijdag waarna de wagens de wedstrijd hervatten zaterdag om 10u05 voor de resterende 8 uren. Vrijdag om 18u00 bij het vallen van de vlag na 4 uren wedstrijd was het de Bohemia Energy Racing with Scuderia Praha Ferrari 488 GT3 van Malucelli/Kral/Pisarik die de leiding had met minder dan een ronde voorsprong op de GRT Grasser Racing Team Lamborghini Huracan van Bortolotti/Engelhart/Ineichen/Constantini. In de TCE klasse staat de Belgische AC Motorsport Audi RS 3 LMS van Radermecker/Perrin/Kaye op kop.
  • STX Motorhomes
Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Het eerste deel van de wedstrijd werd gekenmerkt door de talrijke klapbanden waarmee verschillende wagens geconfronteerd werden. Voornaamste slachtoffer was de Speedlover Porsche 991 Cup van Sven Van Laere die na een klapband de muur in ging. Ook de WRT Audi van Schothorst/Minsky/Seefried/Breukers kreeg af te rekenen met een leeglopende band en staat nu buiten de top tien.

GRT Grasser Racing - Lamborghini Huracán GT3
GRT Grasser Racing - Lamborghini Huracán GT3
De Bohemia Energy Racing with Scuderia Praha Ferrari 488 GT3 vertrok van op de pole en nam bij de start ook direct de leiding, maar de rode bolide moest al vlug zijn meerdere herkennen in de GRT Grasser Racing Team Lamborghini Huracan. De groene Lamborghini scheen te kunnen wegrijden van de concurrentie maar een late pitstop maakte dat de Ferrari de koppositie kon herpakken net voor het einde van het eerste deel van de race. De Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R van Renauer/Renauer/Bohn/Allemann bezet voorlopig de derde plats voor de HTP Motorsport Mercedes AMG GT3 van Ward/Ward/Ellis en de Car Collection Motorsport Audi R8 LMS GT3 van Edelhoff/Edelhoff/Kirschoff.

VR Racing by Qvick Motors - MARC II V8 Mustang
VR Racing by Qvick Motors - MARC II V8 Mustang
De VR Racing by Qvick Motors MARC II V8 Mustang van Qvick/Rasse/Van Rompuy draaide zijn rondjes zonder problemen en bezet de koppositie in de SPX klasse. De JR Motorsport BMW M3 Silhouette van Sluys/van Vliet/Verhagen ligt tweede nadat de Cor Euser Racing MARC II V8 Mustang de strijd moest taken na een contact met de muur.

AC Motorsport - Audi RS3 LMS TCR
AC Motorsport - Audi RS3 LMS TCR
In de TCE klasse wordt de leiding ingenomen door de AC Motorsport Audi RS 3 LMS TCR van Radermecker/Perrin/Kaye. De Audi raakte donderdag nochtans zwaar beschadigd bij een sortie maar na een nacht werken slaagde het team er in om de wagen aan de start te krijgen. De pole in de klasse was wel voor de Red Camel-Jordans.nl Cupra TCR met de Audi op de tweede plaats, maar de Nederlandse bolide heeft terrein moeten prijsgeven en de tweede plaats wordt nu ingenomen door Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing VW Golf GTI. De PROsport Aston Martin Vantage GT4 van de Gillion/Verdonck/Muenemann/Rabindra werd als enige aanwezige GT4 ingedeeld in de TCE klasse en voert de SP3 klasse aan.   

Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H Series op vrijdag 19 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons