van der Horst

Hankook 24H DUBAI als geslaagde start van een druk seizoen

Victory Lane Hankook 24H Dubai 2017
Victory Lane Hankook 24H Dubai 2017
Met de twaalfde editie van de Hankook 24H DUBAI, inclusief het eerste door CREVENTIC georganiseerde race-evenement voor prototypes en de start van de nieuwe TCR Middle East in het voorprogramma, ging het seizoen 2017 van de 24H SERIES powered by Hankook vorige week van start op het Dubai Autodrome. “Opnieuw hebben we een evenement beleefd dat in meerdere opzichten bijzonder was. Het aantal van 95 aanwezige auto’s en de 92 auto’s die in de race van start gingen vormden een indrukwekkend bewijs van de populariteit van het evenement. Met het mooie weer, de vele activiteiten in de paddock en achter de tribunes en de uitstekende samenwerking met Dubai Autodrome hadden we ons geen betere start van het nieuwe seizoen kunnen wensen”, zegt Daphne Gengler van CREVENTIC. Het Nederlandse bureau is promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT).
Pit Lane Hankook 24H Dubai 2017
Pit Lane Hankook 24H Dubai 2017
“Het was super om te zien dat de belangstelling voor het evenement ook in de Golf-regio sterk toeneemt”, vervolgt Gengler. “Er waren heel wat activiteiten rondom het circuit die veel bezoekers trokken, waaronder een food-truck-festival waar aanwezigen de race via een groot videoscherm konden volgen. Ruim 19 uur lang was #24hDubai in Dubai trending op Twitter, wat ook veel zegt. De race was natuurlijk spectaculair als altijd, met een grote diversiteit aan auto’s en in totaal negen wisselingen aan de leiding van het veld. We zijn tevreden met het evenement. Het was als altijd een plezier om in Dubai te zijn!”
 
Druk seizoen in het vooruitzicht
 
Start Hankook 24H Dubai 2017
Start Hankook 24H Dubai 2017
Voor het eerst voert CREVENTIC dit jaar drie verschillende series door. De 24H SERIES powered by Hankook wordt op dezelfde wijze voortgezet die zich in de loop der jaren bewezen heeft, dus met twaalf- en 24-uursraces voor GT’s, toerwagens en 24H Specials. Op de kalender met zes wedstrijden staan dit jaar drie nieuwe locaties: de Red Bull Ring in Oostenrijk, het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in het Italiaanse Imola en het Autodromo Internacional do Algarve in Portimao in Portugal. Naast Dubai als traditionele locatie voor de seizoensstart blijven het Autodromo Internazionale del Mugello in Italië en het Circuit Paul Ricard op de kaleder. In november is er een race die niet meetelt voor het kampioenschap op het Circuit Of The Americas in Austin, Texas. Dit is het eerste evenement  dat CREVENTIC op het Amerikaanse continent doorvoert.
 
Start 3x3H Dubai Proto 2017
Start 3x3H Dubai Proto 2017
Na het eerste seizoen vorig jaar blijft de 24H TCE SERIES powered by Hankook exclusief voorbehouden aan toerwagens en GT4-auto’s. Het circuit van Silverstone in Groot-Brittannië is opnieuw de locatie voor de seizoensstart, terwijl de 24-uursrace van Barcelona voortaan voor de 24H TCE SERIES powered by Hankook telt. Nieuwe locaties zijn het Circuit Nevers Magny-Cours in Frankrijk, het Misano World Circuit Marco Simoncelli in Italië en het Circuit Spa-Francorchamps in België. Dit jaar organiseert CREVENTIC voor het eerst ook een eigen serie van lange-afstandsraces voor prototypes. Het eerste seizoen van de 24H PROTO SERIES powered by Hankook bestaat uit vier wedstrijden op de circuits van Magny-Cours, Misano, Paul Ricard en Spa-Francorchamps.
 
Simpson Motorsport - Ginetta G57
Simpson Motorsport - Ginetta G57
Inschrijvingen voor het volledige seizoen in elk van de series en race-per-race-inschrijvingen kunnen worden ingezonden. CREVENTIC kan ook zorgen voor logistieke oplossingen en op maat gemaakte arrangementen voor reis en verblijf, al dan niet met catering ter plaatse. Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com, www.24htceseries.com en www.24hprotoseries.com.24H Series by Creventic PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op donderdag 19 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons