van der Horst

Hankook 24H EPILOG BRNO: Pole-sitter leidt na drie uur race

GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
De GRT Grasser Racing-Lamborghini Huracán GT3 (#963, Rolf Ineichen/Adrian Amstutz/Andrea Caldarelli) rijdt in de seizoensfinale van de 24H SERIES powered by Hankook en de TOURING CAR ENDURANCE SERIES powered by Hankook op kop. Het Oostenrijkse team leidt na de eerste drie uur van de Hankook 24H EPILOG BRNO. Ook de Scuderia Praha-Ferrari 488 GT3 (#11, Jiri Pisarik/Josef Král/Peter Kox/Tom Onslow-Cole) en de Precote Herberth Motorsport-Porsche 991 GT3 R (#911, Alfred Renauer/Robert Renauer/Daniel Allemann/Ralf Bohn) rijden in de kopgroep, waarmee een driestrijd tot het vallen van de finishvlag mag worden verwacht.
startgrid Hankook 24H EPILOG BRNO
startgrid Hankook 24H EPILOG BRNO
De leidende  GRT Grasser Racing-Lamborghini heeft een iets andere strategie dan de overige teams in de kopgroep. Startrijder Rolf Ineichen kwam al na zes ronden gedurende de eerste code-60-neutralisatie binnen voor een pitstop, terwijl de twee concurrenten op de baan bleven. Op het moment van schrijven volgt de Precote Herberth Motorsport-Porsche op de tweede plaats, gevolgd door de Scuderia Praha-Ferrari op de derde positie.
 
Lokale rijder Tomas Enge bracht de True-Racing-KTM X-BOW GT4 (#243, Reinhard Kofler/Tomas Enge/Klaus Angerhofer/Hubert Trunkenpolz) aan de leiding in de klasse SP2, maar viel terug nadat een aandrijfas moest worden vervangen. Zo kreeg de Speedlover-Porsche 991 Cup (#84, Pierre-Yves Paque/Philippe Richard/Gavin Pickering) de leiding in handen.   
 
De MSG Motorsport-Porsche 991 Cup (#62, Nico Rindlisbacher/Hendrick Still/Paul Scheuschner/Joachim Bölting) en de MRS GT-Racing-Porsche 991 Cup (#78, Charles Putman/Charles Espenlaub/Joe Foster/Xavier Maassen) zijn in een spannende strijd om de leiding in de 991-klasse verwikkeld. De tweede MSG Motorsport-Porsche 991 Cup (#63, Marcio Basso/Nonô Figueiredo/Jose Manuel Balbiani/Milan Kodídek/Robert Zwinger) had problemen met de ontsteking en stond gedurende het eerste uur in de pits.
 
Start Hankook 24H EPILOG BRNO
Start Hankook 24H EPILOG BRNO
De JR Motorsport-BMW M3 F80 Endurance rijdt aan de leiding in de SP3-klasse. Beide KTM X-BOW GT4’s in de SP3-klasse, de RTR Projects-KTM X-BOW GT4 (#224, Tomas Miniberger/Tomas Kwolek/Daniel Skylický/Sergej Pavlovec/Erik Janis) en de CCS Racing-KTM X-BOW GT4 (#226, Charel Arendt/Tom Kieffer/Tommy Rollinger/Uwe Schmidt/Georg Silbermayr) zijn weliswaar duidelijk sneller, maar kunnen rond de 15 ronden minder rijden op een volle tank.
De pole-sitter in de klasse A3, de Czech Valek Autosport-BMW M3 GTR E 36 (#113, Petr Válek/Dan Zelinský/Marek Fried), verloor een comfortabele leiding in de klasse aan de RKC/TGM Honda FK2-Civic Type-R (#99, Ricky Coomber/Thomas Gannon/William Gannon/David Drinkwater/James Kaye) na een lange pitstop.

Motors TV zendt zaterdag van 11.30 tot 22.30 uur en op zondag van 10.15 tot 12.30 uur live uit. De kwalificatie, de avondtraining en de race zijn bovendien in HD-kwaliteit te volgen via de livestream op de website van de serie met commentaar van Radiolemans.com. Regelmatige updates zijn er via Facebook (24H Series), Twitter (@24HSeries) en Instagram (24H Series).

24H Series by Creventic
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op zaterdag 15 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Epilog Brno.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons