van der Horst

Hankook 24H EPILOG BRNO: Scuderia Praha Ferrari domineert

Scuderia Praha - Ferrari 488 GT3
Scuderia Praha - Ferrari 488 GT3
De Scuderia Praha-Ferrari 488 GT3 (#11, Jiri Pisarik/Josef Král/Peter Kox/Tom Onslow-Cole) heeft de Hankook 24H EPILOG BRNO gewonnen. Na 646 ronden, een afstand van 3.490,34 kilometer, reed Jiri Pisarik de auto als winnaar over de eindstreep, waarmee hij voor het team de tweede opeenvolgende overwinning op rij veiligstelde. De zege betekende ook een succesvol debuut voor de nieuwe Ferrari 488 GT3 in de 24H SERIES powered by Hankook. Met een achterstand van 38 ronden op de winnaars kwam de Hofor-Racing-Mercedes SLS AMG GT3 (#10, Christiaan Frankenhout/Kenneth Heyer/Roland Eggimann/Chantal Kroll/Michael Kroll) als tweede over de eindstreep, waarmee de laatste wedstrijd voor deze auto resulteerde in een podiumplaats. De derde plaats algemeen ging naar de klassewinnaar van de SP2-categorie, de RPD Racing-Ferrari 458 Challenge (#444, Lubomir Jakubik/Dusan Palcr/Luis Scarpaccio/Matteo Cressoni/Gregor Zsigo).
  • Dreamdrive
Hofor-Racing - Mercedes SLS AMG GT3
Hofor-Racing - Mercedes SLS AMG GT3
Zowel de GRT Grasser Racing-Lamborghini Huracán GT3 (#963, Rolf Ineichen/Adrian Amstutz/Andrea Caldarelli)  als de Precote Herberth Motorsport-Porsche 991 GT3 R (#911, Alfred Renauer/Robert Renauer/Daniel Allemann/Ralf Bohn) streed in de eerste uren van de race met de Scuderia Praha-Ferrari. De Precote Herberth Motorsport-Porsche stopte echter na middernacht. De GRT Grasser Racing-Lamborghini eindigde na een langdurige reparatie van de versnellingsbak op de 21e plaats algemeen.
 
Achter de RPD Racing-Ferrari werd VDS Racing Adventures MARC Focus V8 (#95, Raphaël van der Straten/Thierry de Latre du Bosqueau/Grégory Paisse/José Close/Keith Kassulke) als tweede in SP2 geklasseerd. De derde plaats in de klasse was voor de True-Racing-KTM X-BOW GT4 (#243, Reinhard Kofler/Tomas Enge/Klaus Angerhofer/Hubert Trunkenpolz).
 
RPD Racing - Ferrari 458 Challenge
RPD Racing - Ferrari 458 Challenge
In de 991-klasse wist het team met de MSG Motorsport-Porsche 991 Cup (#62, Nico Rindlisbacher/Hendrik Still/Paul Scheuschner/Joachim Bölting) de MRS GT-Racing-Porsche 991 Cup (#78, Charles Putman/Charles Espenlaub/Joe Foster/Xavier Maassen) achter zich te houden en won uiteindelijk met een marge van zes ronden. De Est 1 Racing-Porsche 991 Cup (#96, Raimo Kulli/Toomas Annus/Thomas Padovani/Raivo Tamm/Raimo Niemi) uit Estland eindigde als derde in de klasse.
 
De NKPP Racing-SEAT Leon Cup Racer (#125, Harry Hilders/Gijs Bessem/Rob Rappange) won de klasse SP3 met een constante race over 24 uren, waarmee het team op de respectabele vijfde plaats algemeen eindigde. Met een achterstand van vijf ronden eindigde de CCS Racing-KTM X-BOW GT4 (#226, Charel Arendt/Tom Kieffer/Tommy Rollinger/Uwe Schmidt/Georg Silbermayr) op de tweede plaats, voor de JR Motorsport-BMW E90 (#102, Martin Lanting/Bob Herber/Ward Sluys/Francesco Castellacci).
 
De winst in de klasse A3 was voor de RKC/TGM-Honda FK2-Civic Type-R (#99, Ricky Coomber/Thomas Gannon/William Gannon/David Drinkwater/James Kaye), gevolgd door de Bonk Motorsport BMW M235i Racing Cup (#146, Herrmann Bock/Rainer Partl/Max Partl/Volker Piepmeyer/Axel Burghardt).       
 
Podium Hankook 24H Epilog Brno
Podium Hankook 24H Epilog Brno
Na twaalf uren racen tijdens de Hankook 24H EPILOG BRNO werden al de eindstanden in de 24H SERIES powered by Hankook en de TOURING CAR ENDURANCE SERIES powered by Hankook bepaald. Nadere informatie is te vinden op www.24hseries.com en www.touringcarenduranceseries.com, alsmede op Facebook (24H Series), Twitter (@24HSeries) en Instagram (24H Series). 

24H Series by CreventicDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op zondag 16 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Epilog Brno.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons