van der Horst

Hankook 24H Paul Ricard: Al meer dan 60 teams ingeschreven

Start 24H Paul Ricard 2015
Start 24H Paul Ricard 2015
– Met het EK voetbal 2016 in volle gang, de 24 Uur van Le Mans net echter de rug en de Tour de France die met rasse schreden nadert, heeft Frankrijk in deze tijd van het jaar bepaald geen gebrek aan sportieve hoogtepunten. Het Nederlandse bureau CREVENTIC en het DNRT (Dutch National Racing Team) voegen er daar nog een aan toe: de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD (15-17 juli 2016). De race, die na het overtuigende debuut van vorig jaar voor de tweede keer wordt gehouden, is de vijfde ronde van de 24H SERIES powered by Hankook 2016. “De race op het Circuit Paul Ricard, een van de mooiste circuits van Europa, is zeer populair”, zegt Natasha Mark van CREVENTIC. “De voorlopige inschrijflijst voor het evenement omvat al meer dan 60 teams. De laatste startplaatsen zijn nog beschikbaar voor teams die zich alsnog willen inschrijven.”
  • STX Motorhomes
Hankook 24H Paul Ricard 2015
Hankook 24H Paul Ricard 2015
Bij de race op het Circuit Paul Ricard van vorig jaar behaalde het Britse team RAM Racing zijn eerste algehele overwinning in de 24H SERIES powered by Hankook. Met dit succes zette het team een belangrijke stap naar de voortijdige titelwinst in het teamklassement van de klasse A6 tijdens de daaropvolgende race in Barcelona. Dit jaar keert RAM Racing terug naar het Circuit Paul Ricard in een poging om het succes te herhalen, maar het team krijgt te maken met sterke tegenstand in de klasse A6. Andere Paul Ricard-klassewinnaars die terugkeren zijn Nova Race in SP3, Team Altran in A3, Sorg Rennsport in CUP1 en Presenza.eu Racing Team Clio in A2. De regerend algemeen teamkampioen, Memac Ogilvy Duel Racing, keert op Paul Ricard eveneens terug in de 24H SERIES powered by Hankook. De inschrijflijst laat een goede balans zien tussen GT’s, silhouet-auto’s en toerwagens voor de race van dit jaar op Circuit Paul Ricard.  
 
24H CIRCUIT PAUL RICARD 2015
24H CIRCUIT PAUL RICARD 2015
De strijd in het GT-teamklassement van de 24H SERIES powered by Hankook is spannend. Het Zwitserse Hofor Racing gaat aan de leiding met een voorspring van vijf punten op het Franse Porsche Lorient Racing, maar de teams op de plaatsen twee tot en met vijf staan slechts acht punten uit elkaar. In het toerwagen-teamklassement leidt het Franse Team Altran Peugeot met een voorsprong van 16 punten op de beide Deense teams K-Rejser en Team Sally Racing. De regerend teamkampioen Memac Ogilvy Duel Racing was er op Zandvoort niet bij, maar staat nog steeds op de derde plaats, 17 punten achter de leider. In het algemeen rijdersklassement staan Guillaume Roman en Stéphane Ventaja gedeeld aan de leiding met elk 77 punten voor Harry Hilders met 68 en titelverdedigster Chantal Kroll, die samen met haar teamgenoten Christiaan Frankenhout, Kenneth Heyer en Michael Kroll 65 punten heeft.

In de beste traditie van CREVENTIC-evenementen is er ook bij de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD live-commentaar van Radiolemans.com en uitzending via Motors TV. Live-streaming van de volledige race in HD-kwaliteit is beschikbaar via www.24hseries.com/live. Nadere informatie over de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD en de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via www.24hseries.com. 

24H Series by CreventicDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op donderdag 23 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Paul Ricard.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons