van der Horst

Hankook 24H Portimão uitgesteld naar volgend jaar

Start 2020 Hankook 24H Portimão
Start 2020 Hankook 24H Portimão
Terwijl een aantal landen begint te denken aan het temperen van reisrestricties nu hun vaccinatieprogramma's op volle toeren draaien, zijn er nog altijd autosportkampioenschappen die lijden onder nieuwe voorzorgsmaatregelen. Zo ook de 24H Series, die een week voor de Hankook 24H Portimão het evenement moet uitstellen naar volgend jaar. Dat meldde Ivo Breukers tijdens een interview met Midweek Motorsport.
ComToYou Racing - Audi RS3 LMS TCR
ComToYou Racing - Audi RS3 LMS TCR
De reden voor deze onverwachte schrapping van de race in Portimão is dat de Duitse regering een veertiendaagse quarantaine oplegt voor wie uit Portugal komt vanwege de deltavariant die meer en meer opduikt. Gezien er veel teams uit Duitsland komen en zij ook een stevig programma hebben, besloot Creventic om deze race uit te stellen naar volgend jaar. "Het is min of meer een nachtmerrie", verklaarde Breukers aan Midweek Motorsport. "We waren alles aan het plannen en alles verliep vlot, todat we compleet onverwacht het nieuws te horen kregen van de veertiendaagse quarantaine opgelegd door de Duitse overheid. De Duitse teams konden het zich vanwege hun eigen schema's niet veroorloven in quarantaine te gaan en daarom besloten wij om de race uit te stellen."

Ironisch genoeg was vorig jaar de Hankook 24H Portimão de eerste race die werd verreden na de eerste lockdown en nu ook de eerste die omwille van de pandemie opnieuw uitgesteld moet worden. Op de vraag wanneer de Hankook 24H Portimão dit jaar nog zal doorgaan kon Breukers helaas niet anders dan negatief reageren. "Natuurlijk hebben we gekeken naar andere datums dit jaar, maar gezien we niet weten hoe het in Portugal zal verlopen en om clashes met andere races te vermijden, hebben we besloten om de race te verplaatsen naar 25, 26 en 27 maart volgend jaar." De volgende race nu op de planning - als er niets drastisch verandert - is de Hankook 24H Barcelona van 3 tot 5 september.

Foto's: 24H Series powered by Hankook



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op donderdag 8 juli 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons