van der Horst

Hankook 24H Slovakia Ring: Red Camel-Jordans.nl-SEAT kaapt pole-position weg voor de neus van lokale helden

Red Camel-Jordans.nl - SEAT Leon Cup Racer
Red Camel-Jordans.nl - SEAT Leon Cup Racer
De Red Camel-Jordans.nl-SEAT Leon Cup Racer (#303, Rik Breukers/Ivo Breukers/Klaus Kresnik/Kris Cools) start vanaf de pole-position voor de eerste editie van de Hankook 24H SLOVAKIA RING. Op het 5,922 kilometer lange circuit nabij Bratislava reed Rik Breukers een tijd van 2:15,512 minuten. De ARC Bratislava by Ferry Monster Autosport-SEAT Leon Cup Racer (#134, Miro Konopka/Matej Konopka/Zdeno Mikulasko/Miro Hornak/Andy Studenic), die gedurende de eerste helft van de 60 minuten durende kwalificatie in de avond de ranglijst aanvoerde, kwam uiteindelijk 0,538 seconden tekort voor de pole-position in de thuisrace van de vijf coureurs. Met de NKPP Racing-SEAT Leon Cup Racer (#125, Gijs Bessem/Harry Hilders/Simon Gras) op de derde plaats staan er drie TCR-auto’s vooraan in de startopstelling, al had de NKPP Racing-SEAT een achterstand van 3,8 seconden op de snelste auto.
ARC Bratislava by Ferry Monster Autosport - SEAT Leon Cup Racer
ARC Bratislava by Ferry Monster Autosport - SEAT Leon Cup Racer
De vijfde startplaats ging naar de eerste niet-TCR-auto: de Speedlover-BMW M235i Racing Cup (#153, Jean-Michel Gerome/Pierre-Yves Paque/Jesus Diez/José Manuel de los Milagros), die het snelste was in de CUP1-klasse. De identieke Sorg Rennsport-BMW M235i Racing Cup-auto (#151, Siegfried Kuzdas/Thomas Müller/Ace Robey) volgde direct daarachter op de zesde plaats. De derde CUP1-auto, de R H Race Engineering-SEAT Leon Supercopa Mk2 (#109, Mark Pilatti/Malcolm Niall/Clint Harvey/David Nye), kwalificeerde zich als zevende.  

NKPP Racing-SEAT Leon Cup Racer
NKPP Racing-SEAT Leon Cup Racer
De snelste auto uit de klasse A2, de presenza.eu Racing Team Clio-Renault Clio Cup IV (#212, Luigi Stanco/Stefan Tanner/Patrik Meier/Michel Schaap/Antonio Teixeira) volgde op de achtste plaats. De oudere Scantech Racing by Sorg Rennsport-Renault Clio RS III (#175, Rickard Nilsson/Tanja Nilsson) behaalde de tweede plaats in de klasse voor de tweede presenza.eu Racing Team Clio-inschrijving, de Renault Clio Cup III (#112, Luigo Stanco/Stefan Tanner/Armando Stanco/Endy Stanco/Michel Schaap).

De snelste van de drie D1-auto’s, de Dieselpower-Volkswagen Golf V TDI Cup (#197, Rik Breukers/Andreas Kempf/Klaus Kresnik/Berend van Berkel), werd als tiende algemeen geklasseerd. De Winkler Tuning-BMW E46 (#190, Michael Winkler/Simon Kölbl/Markus Mair/Markus Reitbauer/Markus Haider) was de op één na snelste auto met dieselmotor. De Red Camel-Jordans.nl-SEAT Leon TDI (#195, Henk Thijssen/Marteen Mus/Tim Stanbridge/Kris Cools) kon vanwege technische problemen geen rondetijd neerzetten en start derhalve van achteraan het veld.

Slovakia Ring
Slovakia Ring
De eerste aflevering van de Hankook 24H SLOVAKIA RING is tevens de tweede wedstrijd van CREVENTICs nieuwe Touring Car Endurance Series (TCES) powered by Hankook, die in april op Silverstone zijn première beleefde. Morgen is er van 11.30 tot 12.00 uur een warm-up. De race gaat van start om 14.00 uur met de finish op donderdag op hetzelfde tijdstip. Daarna volgt de prijsuitreiking voor alle klassen. Er is voor dit evenement geen live-stream beschikbaar, maar een eigen team is ter plekke om alle geïnteresseerden met nieuwsberichten, video’s, foto’s, tweets en posts via www.touringcarenduranceseries.com, facebook.com/24hseries en twitter.com/24hseries op de hoogte te houden. Nadere informatie over de Touring Car Endurance Series powered by Hankook is te vinden via www.touringcarenduranceseries.com en www.24hseries.com.

24H Series by Creventic

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op dinsdag 14 juni 2016.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons