van der Horst

Hankook 24H Slovakia Ring: Zege voor ARC Bratislava by Ferry Monster Autosport-SEAT

Podium Hankook 24H Slovakia Ring
Podium Hankook 24H Slovakia Ring
Ondanks het veld van 14 auto’s bleef de strijd om de overwinning in de eerste editie van de Hankook 24H SLOVAKIA RING spannend tot het einde. De vijf Slowaakse rijders in de ARC Bratislava by Ferry Monster Autosport-SEAT Leon Cup Racer (#134, Miro Konopka/Matej Konopka/Zdeno Mikulasko/Miro Hornak/Andy Studenic) behaalden de overwinning met een marge van slechts 20,949 seconden. Met nog 22 minuten te gaan wist Zdeno Mikulasko Klaus Kresnik in de Red Camel-Jordans.nl-SEAT Leon Cup Racer (#303, Rik Breukers/Ivo Breukers/Klaus Kresnik/Kris Cools) te passeren en reed vervolgens de overwinning in de thuisrace van het team naar huis. Met een ronde achterstand eindigde de NKPP Racing-SEAT Leon Cup Racer (#125, Gijs Bessem/Harry Hilders/Simon Gras) op de derde plaats. Het winnende team legde in totaal 582 ronden op het 5,922 kilometer lange circuit af en kwam daarmee tot een afstand van 3.446,60 kilometer.
  • LTF
De Saxon Motorsport-BMW 135D GTR (#117, Nick Barrow/Richard Corbett/Tom Barrow) eindigde op de vierde plaats met 28 ronden achterstand op de winnaars. Daarmee eindigden allevier de deelnemende auto’s in de TCR-klasse op de eerste vier plaatsen. 
 
ARC Bratislava by Ferry Monster Autosport - SEAT Leon Cup Racer
ARC Bratislava by Ferry Monster Autosport - SEAT Leon Cup Racer
De vijfde plaats algemeen en de overwinning in de CUP1-klasse ging naar de Speedlover-BMW M235i Racing Cup (#153, Jean-Michel Gerome/Pierre-Yves Paque/Jesus Diez/José Manuel de los Milagros). De R H Race Engineering-SEAT Leon Supercopa Mk2 (#109, Mark Pilatti/Malcolm Niall/Clint Harvey/David Nye) eindigde als tweede in de klasse en negende algemeen. De K&S Motorsport-BMW M3 CSL (#123, Luke Bennett/Nathan Dew/Paul Mensley/Malcolm Harding/Ross Murray) werd derde in de klasse.
 
Red Camel-Jordans.nl - SEAT Leon Cup Racer
Red Camel-Jordans.nl - SEAT Leon Cup Racer
Daartussen eindigde de top drie uit de klasse A2 op de plaatsen zes tot en met acht in het algemeen klassement. De overwinning in de klasse was voor de presenza.eu Racing Team Clio-Renault Clio Cup III (#112, Luigo Stanco/Stefan Tanner/Armando Stanco/Endy Stanco/Michel Schaap), op een ronde gevolgd door de andere auto van het team, de presenza.eu Racing Team Clio-Renault Clio Cup IV (#212, Luigi Stanco/Stefan Tanner/Patrik Meier/Michel Schaap/Antonio Teixeira). De derde plaats in de klasse was voor de Scantech Racing by Sorg Rennsport-Renault Clio RS III (#175, Rickard Nilsson/Tanja Nilsson).
 
NKPP Racing-SEAT Leon Cup Racer
NKPP Racing-SEAT Leon Cup Racer
In de D1-dieselklasse completeerde de Winkler Tuning-BMW E46 (#190, Michael Winkler/Simon Kölbl/Markus Mair/Markus Reitbauer/Markus Haider) als enige de volledige raceduur. De Dieselpower Volkswagen Golf V TDI Cup (#197, Andreas Kempf/Berend van Berkel/Henk Thijssen/Marteen Mus/Tim Stanbridge) voerde in de beginfase de klasse aan, maar viel na acht en een half uur uit. Kort na het begin van de tweede racehelft moest ook de Sorg Rennsport-BMW M235i Racing Cup (#151, Siegfried Kuzdas/Thomas Müller/Ace Robey) de strijd staken.
 
ARC Bratislava by Ferry Monster Autosport team
ARC Bratislava by Ferry Monster Autosport team
De volgende race van CREVENTIC is de wedstrijd voor de 24H SERIES powered by Hankook van 15 t/m 17 juli op het Circuit Paul Ricard. Daar staan zowel toerwagens als GT’s aan de start. De volgende race van de TCES powered by Hankook is de Hankook 12H MEPPEN, die op 23 en 24 september op het nieuwste circuit in Duitsland verreden wordt. Nadere informatie over de Touring Car Endurance Series powered by Hankook is te vinden via www.touringcarenduranceseries.com en www.24hseries.com.

24H Series by Creventic



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op donderdag 16 juni 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons