van der Horst

Hankook 25 Hours Fun Cup: beleef de legende aan boord van een spectaculaire racekever!

De Biplaces
De Biplaces
Heeft u altijd al eens een racepiloot van dichtbij aan het werk willen zien? De Fun Cup powered by Hankook is het enige kampioenschap ter wereld waar dat mogelijk is! Tijdens de Hankook 25 Hours Fun Cup, betwist tijdens het weekend van 15 en 16 juli, starten vijftien Biplace-wagens die als voornaamste ambitie hebben om hun passagiers een glimlach op het gezicht te toveren.
Het publiek zal er volgende week als de kippen bij zijn om de 25ste editie van de Hankook 25 Hours Fun Cup bij te wonen op het mythische circuit van Spa-Francorchamps. Ze kunnen niet alleen genieten van de talloze animaties in de paddock, maar ook het spektakel volgen vanop een van de verschillende tribunes. De Fun Cup powered by Hankook biedt echter een manier om de zegestrijd nog intenser te volgen: op het circuit zelf!
 
Iedereen die minstens 18 jaar oud is – of 16 mits ouderlijke en gemeentelijke toestemming – kan het plezier van de Biplace beleven op het mooiste circuit ter wereld, aan de zijde van een ervaren en gereputeerde rijder. Wat u moet doen? Online een passagierslicentie aanvragen en contact opnemen met Kronos Events (per mail). Ter plaatse brengt u kort een bezoek aan de dokter en niet veel later scheurt u over het asfaltlint in de Ardennen. Bijna te mooi om waar te zijn!
Wie klopt de regerende kampioenen? 
De vijftien ingeschreven teams hopen zoveel mogelijk passagiers te laten proeven van de wedstrijd, want dat levert punten op voor het kampioenschap. Natuurlijk is er na 25 uur ook een winnaar en daarvoor komen heel wat verschillende teams in aanmerking.
 
Bovenaan de affiche staat weliswaar één team: de regerende kampioenen en leiders in de tussenstand van 2023. Philippe Denis, Stéphane Lémeret, Philippe Reynens, Quentin Denis, Gautier Engisch, Miguel Coppieters en Edouard De Braekeleer kunnen stuk voor stuk rekenen op een karrenvracht aan ervaring. Aan het stuur van de #365 Car-Pass LRE by Comtoyou zullen ze beter willen doen dan de tweede plaats tijdens de 25 Hours van vorig seizoen.
 
De concurrentie laat de moed echter niet zakken en heeft zich versterkt met enkele gerenommeerde namen. In het oog springt meteen de bemanning van de #315 Fun 4 Racers by Comtoyou, in de kleuren van McDonald’s: vaste waarden Alexandre Coffe, Frédéric Taquet, Geoffrey Bara en Marc-Olivier Van Oppens krijgen de steun van gewezen DTM-rijder Esteban Muth en Benoît Visnovsky, twee jaar geleden polesitter in de 25 Hours.
 
Tegenover die twee wagens ingezet door Comtoyou Racing, is Milo Racing vastbesloten om de zege van vorig jaar te herhalen. De gewezen kampioenen van de #342 Milo Monster Trendy (Francis Plunus, Michael Lottefier, Pierre-Yves Rosoux, John Wartique en Tom Rensonnet) krijgen het gezelschap van de #356 Drive 4 Fun by Milo (Sébastien Jungen, David Determe, Pieter Ooms, Stéphane Villers en Xavier Struyven).
 
De zegestrijd in de Biplace-categorie wordt zeker niet herleid tot een duel, want verschillende teams zouden weleens de rol van derde hond op zich kunnen nemen. We denken dan vooral aan de #353 M3M, waar Aston Martin-rijders Marco Sørensen en Ross Gunn het gezelschap krijgen van Alex Riberas, Roman De Angelis en Gray Newell. Indrukwekkend!
 
Of komt de dreiging toch uit het kamp van de vaste klanten? In dat geval schuiven we vooral de #381 DPW-Racing (Michiel Lescroart-Davy Sneppe-Mathieu Simoné), de #380 Fun 4U by Acome (Vincent Deroanne, Gilles Vanderweyen, Pierre-Yves Collée) of de #316 Currus Racing (Pierre Auburtin, Nicolas Schmit, Raphael Renaudin, Thomas Richard, Nicolas Vynck en Jérôme Thil).
 
Zoals u ziet, zijn er meer dan voldoende kandidaten op de podiumplaatsen in de Biplace-categorie om van de 25ste editie van de Hankook 25 Hours Fun Cup een schitterende wedstrijd te maken!

Fun Cup press



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons