van der Horst

Hankook Finale Races: Tom Feyaerts als invaller voor Stienes Longin

Stienes Longin - FordStore Feyaerts
Stienes Longin - FordStore Feyaerts
Niet Bert Longin, maar Tom Feyaerts wordt in de finale van de Ford Fiesta Sprint Cup op TT Circuit Assen de vervanger van puntenleider Stienes Longin. Zoals geweten treedt Stienes datzelfde weekend op Circuit Zolder aan in NASCAR Euro Series en Belcar Endurance en gezien vader Bert ook aan de slag gaat in Belcar, werd gekozen om team owner Tom Feyaerts plaats te laten nemen achter het stuur van de blauwe #24 FordStore Feyaerts.
“Even hebben wij nog overwogen om Stienes te laten pendelen tussen Assen en Zolder, maar omwille van de timing was dat een mission impossible,” legt Tom uit. “Gezien ik aanvankelijk zelf wou gaan racen in de Fiesta Cup, maar omwille van te drukke professionele bezigheden mijn zitje afstond aan Stienes en Bert, waren zij van oordeel dat ik deze keer de kans moest grijpen om de helm van de haak te nemen.”

Zo’n twintig jaar geleden nam Tom immers deel aan de Ford Ka Cup in rally. Het uitbouwen van de familiale Ford-garages in Haacht en Aarschot weerhielden hem ervan om door te zetten, maar de microbe bleef kribbelen. Totdat de lancering volgde van de Ford Fiesta Sprint Cup…

Stienes Longin
Stienes Longin
Zegt hij over zijn nakende debuut: “Mijn missie zal er niet uit bestaan om de concurrenten van Stienes te weerhouden van het scoren van punten: rekenkundig weten we nu al dat er géén Longin kampioen zal worden. Ik ga geen zottigheden uithalen. Ik wil de twee races volmaken en voldoende punten  scoren om de 1ste plaats in het Ford Dealer – Team Championship te behouden. En voor de rest, wordt het genieten om eindelijk op circuit te gaan racen!”

Ter voorbereiding op zijn debuut in het woelige peloton kreeg Tom een doorgedreven opleiding van Bert en Stienes en slaagde hij ook in het examen van RACB Sport voor het verkrijgen van de noodzakelijke vergunning.

Zonder Stienes Longin zijn Kenny Herremans, Martin Leburton, Ayrton Redant en Jens Verbesselt één van de favorieten om zich op zondagavond op TT Circuit Assen te kronen als de eerste Belgische kampioen in de Ford Fiesta Sprint Cup…
 
Kampioenschap: 1. Stienes Longin 110; 2. Kenny Herremans 105 ; 3. Martin Leburton 98 ; 4. Ayrton Redant 95 ; 5. Jens Verbesselt 92 ; 6. Philippe Huart 72 ; 7. Yannick Redant 68 ; 8. Thibault Parmentier 62 ; 9. Jo Vandersmissen 40 ; 10. Phil Bastiaans, Nick Stox 39 ; 11. Bert Longin 37 ; 12. Frank Van Langendonck 33; 13. Romain Degeer 32 ; 14. Ruben Valckenaere 30; 15. Hanne Terium 29; 16. Kata Bozo 26 ; 17. Rik Geerts 15; 18. Roland Bezuur 6.
 
Junior Ford Fiesta Sprint Cup: 1. A. Redant 95 ; 2. Y. Redant 68 ; 3. Thibault Parmentier 62 ; 4. Nick Stox 39; 5. Romain Degeer 32 ; 6. Ruben Valckenaere 30 ; 7. Hanne Terium 29; 8. Kata Bozo 26 : 9. Rik Geerts 15
 
Ford Dealer – Team Championship: 1. FordStore Feyaerts 146; 2. Ford Van den Bossche 110 ; 3. Ford Geeraerts, Vanspringel Motorsport 104; 5. Ford Garage Trading 99; 6. Ford Hergon 81; 7. Unicars 71; 8. Herroelen Motors 49; 9. Ford Delhez 37

Ford Fiesta Sprint Cup
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op dinsdag 9 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons