van der Horst

Hankook wordt titelsponsor van de European VW Fun Cup 2019

DDS Racing - VW Fun Cup Evo3
DDS Racing - VW Fun Cup Evo3
Het autosportkampioenschap met het meeste fun van de Benelux gaat voortaan door het leven als de VW Fun Cup powered by Hankook. Na amper één jaar als exclusieve bandenleverancier, wordt het Zuid-Koreaanse bedrijf de nieuwe titelsponsor voor het seizoen 2019 van de competitie georganiseerd door Kronos Events.
In enkele jaren tijd heeft Hankook een stevige reputatie opgebouwd als bandenleverancier in verschillende nationale en internationale kampioenschappen. In 2018 werd daar ook de VW Fun Cup aan toegevoegd, met de Ventus V12 Evo 2-banden die op unaniem positieve reacties konden rekenen. De positieve relatie met Kronos Events, maar ook het unieke concept van het kampioenschap en de familiale sfeer in de paddock, heeft Hankook overtuigd om vanaf 2019 titelsponsor te worden. Zeg dus niet meer zomaar VW Fun Cup, maar wel VW Fun Cup powered by Hankook!
 
Een Hankook Qualifying Trophy voor de beste sprinter
 
VW Fun Cup powered by Hankook
VW Fun Cup powered by Hankook
Naast de Hankook-logo’s die zowat overal op de zes verschillende circuits (Mettet, Magny-Cours, Spa-Francorchamps, Zandvoort, Zolder en Assen) te zien zullen zijn, werden er heel wat inspanningen verricht om van de nieuwe samenwerking een succes te maken. Niet alleen de paddock, maar ook de Fun Club, waar rijders en teamleden elkaar ontmoeten in een gemoedelijke sfeer, wordt voortaan getooid in de kleuren van de Zuid-Koreaanse bandenleverancier. Daarnaast wordt er ook een Hankook Qualifying Trophy georganiseerd, die niet alleen de snelste rijder tijdens elke kwalificatiesessie beloont met een beker. Na afloop van het seizoen 2019 wordt de rijder met de beste kwalificatieresultaten (of wie de grootste marge heeft op de tweede plek in geval van een ex aequo) immers in de bloemetjes gezet en beloond met een gratis bandenset om het daaropvolgende seizoen te beginnen. De chronoritten krijgen dit jaar dus een extra dimensie!


Enkele reacties:
 
Manfred Sandbichler, Europees Directeur Hankook Motorsport: “Zoals geweten leveren of leverden wij de Ventus-racebanden aan prestigieuze raceklassen als de DTM, het FIA Formule 3 Europees Kampioenschap, de 24H Series of de Supercar Challenge. Daar is vorig jaar ook de European VW Fun Cup aan toegevoegd en het doet mij een genoegen om die samenwerking uit te breiden en titelsponsor te worden. Het is een uniek kampioenschap, onder meer door de weergaloze 25 Hours, maar ook omdat er geracet wordt met seriebanden. Onze Ventus V12 Evo 2-band, die ontwikkeld is voor dagelijks gebruik, heeft het afgelopen jaar zijn buitengewone prestaties en maximale veiligheid bewezen op de circuits van de European VW Fun Cup.”
 
Marc Van Dalen, CEO Kronos Events: "Ik ben in de wolken om Hankook als titelsponsor voor de European VW Fun Cup te mogen begroeten. De nieuwe samenwerking rondt de evolutie af die ons kampioenschap de afgelopen jaren heeft ondergaan. Dit is het begin van een nieuw avontuur en we hopen dan ook op een langdurige en vruchtbare samenwerking!”

Foto's: Kronos Events - LetihonSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op donderdag 21 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kronos 8 Hours of Mettet.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons