van der Horst

Hans Van de Ven, Steven Stichelbout en Werner Daemen nemen ProSpeed over

Steven Stichelbout - Hans Van de Ven - Werner Daemen - Rudi Penders
Steven Stichelbout - Hans Van de Ven - Werner Daemen - Rudi Penders
Hans Van de Ven, Rudi Penders, Steven Stichelbout en Werner Daemen slaan de handen in elkaar en gaan in de toekomst nog nauwer samenwerken, dat werd meegedeeld op een persconferentie te Circuit Zolder. Van de Ven, Stichelbout en Daemen hebben besloten om ProSpeed over te nemen, waarbij Penders nog enkele jaren aan boord blijft in een soort van langgerekte transitieperiode. De organisatie verhuist na de overname van Luik naar een locatie nabij Circuit Zolder, meerbepaald in Zonhoven, en wordt ook omgedoopt tot "The Driving Force".
Hans Van de Ven - Werner Daemen - Steven Stichelbout - Rudi Penders
Hans Van de Ven - Werner Daemen - Steven Stichelbout - Rudi Penders
De grootste synergie zit voor de organisatie in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, een kampioenschap met stevige groeiplannen de komende jaren. ProSpeed, in het verleden een grote naam op de nationale en internationale circuits, plooide zich de voorbije jaren wat terug om zich te focussen op onder meer het restaureren van historische wagens en de technische ondersteuning voor de deelnemers aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. "Het is een logische stap voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux om het verdelen van onderdelen en dergelijke binnenshuis te doen", vertelt promotor Steven Stichelbout aan Autosport.be.

Steven Stichelbout
Steven Stichelbout
"Bovendien moet de overname ons toelaten om in de toekomst grote stappen te zetten. Om te beginnen zijn wij in de Porsche-kampioenschappen wereldwijd een beetje een buitenbeentje. Toch hebben we in slechts een paar jaren Porsche Motorsport kunnen overtuigen van onze aanpak en hebben we de verwachtingen toch wel overtroffen. Dit heeft ons doen nadenken over hoe we in de toekomst nog verder kunnen groeien en daarom werken we hard aan enkele uitdagingen met Porsche Motorsport. Voor ons biedt de samenwerking met ProSpeed vooral schaalvoordelen, we kunnen de know-how die we opbouwden via de GT3 Cup Challenge doortrekken naar bijvoorbeeld Belcar. We bouwen elke dag aan de Belgische autosportpiramide, met de Petrolhead Days onderaan de ladder en vervolgens logische doorgroeimogelijkheden richting Belcar met de Porsche Endurance Trophy en de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux."

Hans Van de Ven
Hans Van de Ven
"Ik ken Rudi al heel lang", vertelt Hans Van de Ven in een gesprek met Autosport.be. "De samenwerking liep altijd vlot, er is een gigantisch wederzijds respect en met Werner, Steven, Rudi en mijzelf hebben we eigenlijk vier compleet verschillende personen die toch enorm complementair blijken. De gesprekken die leidden tot het oprichten van The Driving Force zijn eigenlijk gestart in de pitlane in Le Castellet. Het zou voor de Porsche GT3 Cup Challenge logischer zijn als de entiteit ProSpeed in onze structuur zat. Het verhaal van de GT3 Cup Challenge, de wisselstukkenservice en de revisies zat dan onder één dak en dat bood ook op financieel vlak voordelen. We weten namelijk allemaal dat een kampioenschap organiseren altijd een financiële evenwichtsoefening is, dus alle stukken van de puzzel bij elkaar leggen leek ons een zeer goede oplossing."

Foto's: Ronald JanssensDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit op zaterdag 31 maart 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons