van der Horst

Hansen leidt in Canada na dag 1

Timmy Hansen - Peugeot 208 Supercar
Timmy Hansen - Peugeot 208 Supercar
Dit weekend wordt op het circuit Grand Prix De Trois-rivieres in Canada de zevende manche verreden van het Rallycross World RX. De zevende op een totaal van dertien wedstrijden waarin de Noor Petter Solberg nog steeds riant aan de leiding staat voor de Zweedse VW rijder Johan Kristoffersson en de Noor Andreas Bakkerud met de Olbergs MSE Ford Fiësta.
De Zweedse Peugeot rijder Timmy Hansen, momenteel vierde in de titelstrijd, won de eerste kwalificatiemanche in Canada terwijl Solberg met technische problemen pas de 16de tijd realiseerde op een totaal van 20 startende Supercars. De motor werd gewisseld in het vooronder van de Citroën DS 3 en  de regerende wereldkampioen zette de scheve situatie reeds deels recht door in de tweede heat de snelste chrono af te drukken. Hij was ruim drie seconden sneller dan Hansen die met een tweede chrono een goede zaak doet richting de halve finales en hij realiseerde ook de snelste dagtijd. Solberg staat zodoende reeds op een voorlopige vijfde plaats, terwijl Hansen uiteraard de debatten leidt voor de Audi S1 van Mattias Ekström en de tweede Peugeot 208 uit de Hansen stal, het exemplaar van de Fransman Davy Jeanney.  De Ford's van Nitiss en Bakkerug staan voorlopig op een vierde en zesde plaats met Solberg ertussen.

Op zondag worden nog twee kwalificatieheats verreden en de top 12 gaat door naar de halve finales. Voorlopig zijn daar Doran, Carpentier (sortie) en Larsson (Gebroken versnellingspook) niet bij.

Een van de meest opmekelijke prestaties kwam uit de hoek van Tommy Rustad die normaliter alleen het Europees luik rijdt binnen de RallycrossRX en nu voor het eerst aan de start komt met de Audi S3 van ALL-INKL.COM Muennich Motorsport. Hij staat knap zesde na Timerzyanov, maar voor Heikkinen, Foust, Marklund en Kristoffersson.

Foto: Johnny Loix
Info: Frieda Loix



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 8 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Canada.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons