van der Horst

Haspengouw: Nabeschouwing van Eddy Ghijsens

Eddy Ghijsens en zijn nieuwe co-rijder Kevin Huygen (VW Golf TDI) zijn in de rally van Haspengouw, de openingswedstrijd van het RACB Criterium, op de 14e plaats geëindigd. Ghijsens-Huygen kunnen terugblikken op probleemloze wedstrijd. Hun VW Golf TDI was eens te meer een voorbeeld van betrouwbaarheid. Over drie weken nemen Eddy Ghijsens en Kevin Huygen deel aan de Spa Rally.
  • St. Paul
Een mooie lentezon lokte nogal wat toeschouwers naar de rally van Haspengouw. Veel tijd om van die zon en het mooie landschap te genieten hadden Eddy Ghijsens en Kevin Huygen niet. Net voor de start gaf Eddy Ghijsens de laatste tips aan zijn debuterende co-rijder om dan richting eerste klassementsrit in Gingelom te vertrekken. Behalve een mindere bandenkeuze verliep de eerste ronde zonder problemen. Na 4 klassementsritten stond het duo op de 19e plaats. Bij de tweede doortocht verbeterden Eddy Ghijsens en Kevin Huygen hun tijden van de eerste ronde en eindigden ze uiteindelijk als 14e.
 
“Ik ben heel tevreden met onze prestatie en met de daaraan verbonden 14eplaats” zegt Eddy Ghijsens. “Deze ochtend maakten we een mindere bandenkeuze maar behalve dat kenden we een probleemloze wedstrijd. Ik voelde wel dat we al van november geen wedstrijd meer hadden gereden. Ik moest er toch wat in komen. Voor mijn co-rijder Kevin Huygen was alles nieuw. Zijn eerste tijdenboekje, de eerste nota’s schrijven, verbeteren en voorlezen. Hij deed het uitstekend. Uiteraard hebben we wat moeten werken aan het tempo van het voorlezen van de nota’s en aan zijn intonatie. Dat is zeer normaal. Tijdens de tweede ronde was het tempo en de intonatie al veel beter en had ik alle vertrouwen in zijn nota’s. ‘Voluit’ was ook ‘voluit’. Onze tijden werden altijd beter en beter. In de laatste rit reden we de 11e tijd. Dat soort tijden passen bij ons. Het vertrouwen zit goed. Laat dit het begin zijn van een mooie en lange samenwerking.”
 
“Ik ben heel tevreden over mijn eerste wedstrijd en met de 14e plaats. De eerste keer nota’s mogen voorlezen was een geweldige ervaring” zegt een breed glimlachende Kevin Huygen. “Ik heb één klein foutje gemaakt zonder erge gevolgen. Deze namiddag ging het alsmaar beter. We sloten de wedstrijd af met een sterkte 11e tijd. Op geen enkel moment heb ik schrik gekend. Ik had vertrouwen in Eddy en dat vertrouwen was wederzijds. Ik kijk nu al uit naar de volgende wedstrijd.”

Persbericht Eddy Ghijsens



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 24 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons