van der Horst

Haspengouw: Nabeschouwing van Guillaume de Mévius

Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe stonden deze zaterdag aan de start van de Rally van Haspengouw. Mechanische pech zorgde er echter voor dat ze na twee chronoritten de strijd moesten staken. Het duo van de Citroën C3 R5 in de kleuren van het RACB National Team rijdt nu de Herock Spa Rally als voorbereiding op de Tour de Corse.
In de autosport is de mechaniek een allesbepalende factor. Zo konden Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe deze zaterdag niet naar de start van de derde proef in de Rally van Haspengouw rijden.

“Halverwege de tweede chronorit schoot de linkeraandrijfas uit de velg”, moest Guillaume de Mévius vaststellen. “Vanaf dat moment werd onze C3 R5 een achterwielaandrijver. Er restten ons nog twee klassementsritten vooraleer we konden terugkeren naar het assistentiepark om het probleem op te lossen. Het hield weinig steek om na zoveel tijdverlies de wedstrijd nog verder te zetten. Na overleg met de verantwoordelijken voor ons programma besloten we de handdoek te gooien.”

Deze voortijdige opgave heeft echter ook positieve gevolgen…

“Inderdaad, want nu staan we op 16 en 17 maart aan de start van de Herock Spa Rally", glimlacht de rallyvertegenwoordiger van het RNT. “Ons belangrijkste programma draait rond de WRC2 en onze volgende afspraak in het wereldkampioenschap is de Tour de Corse eind maart. Twee weken voor de rally op het Ile de Beauté staan we heel graag aan de start van de tweede manche van het Belgische kampioenschap, op het mooie parcours rond Spa."

Persbericht RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 24 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons