van der Horst

Haspengouw: Nabeschouwing van Vincent Verschueren

Vincent Verschueren sloot de Rally van Haspengouw als vijfde af en pakte daarmee belangrijke punten in de openingsmanche van het Jobfixers Belgian Rally Championship. De Volkswagen Polo GTI R5 van het GoDrive team zal een van de tenoren zijn van dit seizoen 2020!
  • 24 Hours of Zolder
Hij had het voor de start van de rally reeds aangegeven: als de weersomstandigheden delicaat bleken, zou de Rally van Haspengouw lastig worden. Vincent Verschueren vergiste zich niet. “Het was inderdaad alles behalve eenvoudig”, bevestigde hij zaterdagavond breedlachend. “Maar ik heb er enorm hard van genoten. We zijn de afstelling van onze wagen blijven verbeteren en hebben aan het einde van de rally enkele mooie chrono’s laten optekenen, waaronder een derde tijd. De Polo GTI R5 is volledig anders dan het materiaal waarmee ik tot dusver in actie kwam en ik moet hem nog onder de knie krijgen.”

De Belgisch Kampioen uit 2017 kreeg Patrick Flas naast zich in het kuipje en sloot de openingsmanche van het Jobfixers Belgian Rally Championship af op de 5e plaats. “In een sterk startveld en ondanks de delicate omstandigheden pakken we belangrijke punten voor het kampioenschap”, legt de Belgian VW Club-rijder uit. “Naast het resultaat, ben ik echter zeer te spreken over hoe de dag zelf is verlopen. Het was niet gemakkelijk, maar maar zeer leerrijk.  De Volkswagen is schitterend in droge omstandigheden. Nu is het aan ons om er voor te zorgen dat ze even goed voor de dag komt op modderige wegen, welke we in België regelmatig tegengekomen. In Landen konden we rekenen op de steun van een ingenieur van Volkswagen Motorsport en vergaarden we heel wat informatie. We gaan alles nu analyseren om het  vervolg van het seizoen voor te bereiden.”

Omdat elke rijder slechts punten kan pakken bij acht van de negen nationale rally’s, laat Vincent Verschueren de Spa Rally aan zich voorbijgaan en treedt hij opnieuw aan in het Jobfixers Belgian Rally Championship op zaterdag 11 april, in de TAC Rally. In Tielt zal hij Filip Cuvelier aantreffen, zijn nieuwe copiloot. “Vooraf nemen we nog deel aan de Short Rally van Moorslede”, verduidelijkt de man uit Gavere. “Het zal ons de kans bieden om kilometers te maken om zo beter vertrouwd te geraken aan mijn nieuwe wagen en copiloot. Ik hoop dan ook te kunnen schitteren in Tielt, een rally die wordt verreden in mijn regio. Het seizoen is nog maar net begonnen!”

Persbericht Vincent VerschuerenDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 1 maart 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons