van der Horst

Haspengouw: Cherain als leider naar de lunch

Cédric Cheraine - Hyundai i20 Rally2
Cédric Cheraine - Hyundai i20 Rally2
Cédric Cherain leidt na vier van de twaalf klassementsproeven in de Rally van Haspengouw. Dat is de openingsmanche van het Belgische Rallykampioenschap. Niels Reynvoet en Gino Bux bezetten plaats twee en drie.
Belgisch kampioen Maxime Potty (Citroën) schoot het snelst uit de startblokken. Er werden meteen stevige verschillen genoteerd. Zo verloren Jos Verstappen (Skoda) en Adrian Fernémont (Citroën) meteen een tiental seconden.

Na de eerste servicebeurt schoot de leider rechtdoor waardoor hij een halve minuut verloor. Cédric Cherain (Hyundai) nam dankbaar over van Potty en mag ook als leider gaan lunchen. Niels Reynvoet (Citroën) is heel knap tweede op twaalf tellen. Gino Bux (Hyundai) volgt op twee seconden van Reynvoet.

De strijd aan de rand van het podium, op ongeveer 25 tellen van de leider, is uitermate spannend met Bastien Rouard (Hyundai) op plaats vier, gevolgd door Potty die aan een remonte bezig is. Ook Adrian Fernémont (Citroën) hangt nog in dat groepje. Jos Verstapppen (Skoda) is zevende op ruim een halve minuut. Vincent Verschueren (Citroën) is vrij anoniem achtste op 40 seconden.

Bij de GT's leidt Kris Princen weinig verrassend. Hij is ook twaalfde algemeen. Bij de Juniors maken Jonas Dewilde en Maxim Decock elkaar het leven zuur, voorlopig in het voordeel van Decock. In de M-Cup probeert Mats van den Brand Patrick Diels af te schudden. En Dirk Deveux topt de stand bij de historics.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 24 februari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons